spot_img
spot_img
N24MagazinAutomagazinMercedes gasi dva popularna modela

N24 automagazin

Mercedes gasi dva popularna modela

PODIJELITE ČLANAK

Prema najnovijim informacijama, Mercedes će ugasiti proizvodnju još jednog modela.

Kad su u pitanju modeli pogonjeni konvencionalnim motorima, Mercedes odavno nije u ekspanziji. X klasa je stvar prošlosti, a isto će se uskoro dogoditi i na drugom kraju ponude iz Stuttgarta. U pitanju je najmanji Mercedes.

Kako doznaje njemački Handelsblatt, Mercedes će s 2025. godinom ukinuti prodaju A klase, koja više neće dobivati nasljednika. Isto vrijedi i za B klasu, obiteljski monovolumen koji je umjesto gašenja dobio novo izdanje.

 

 

Najnovije informacije poklapaju se s Mercedesovim najavama da će ponudu ulaznih modela smanjiti sa sedam na četiri modela, a sve kako bi gamu dodatno podigao.

Nisu sve vijesti tako crne pa će A i B klasa ove godine proći blagi redizajn i osvježavanje ponude kako bi što bolje izdržali još koju godinu do konačnog gašenja. Aktualna A klasa lansirana je 2018. godine, a još uvijek se odlično nosi s rivalima kao što su BMW serije 1 i Audi A3.

 

 

Također, Mercedes će navodno zadržati u ponudi elegantniji CLA, i to uključujući karavansko izdanje Shooting Brake. Logično, GLA i njegov električni brat EQA, kao i GLB/EQB ostaju u ponudi. Za razliku od aktualnih modela na MFA arhitekturi, novi ulazni luksuzni modeli iz Mercedesa koristit će MMA osnovu koja favorizira električne pogone, ali ostavlja mogućnost implementacije punjivih hibrida.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img