N24VijestiBiHMLADEŽ HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE BIH: Ne postoji "zimski grad" niti radikalni "novinar"...

MLADEŽ HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE BIH: Ne postoji “zimski grad” niti radikalni “novinar” koji može umanjiti radosti Adventa i Božića u Gradu Mostar

PODIJELITE ČLANAK

Mladež HDZ-a BiH oštro osuđuje klerofašističke ispade ivjersku nesnošljivost novinara FTV-a Sanela Kajana. Gnjusni ispad i verbalni napad koji je dotični medijskipredstavnik FTV-a uputio prema gradonačelniku Kordićuu povodu predstojećih adventskih događaja u GraduMostaru je žalostan kako s profesionalne tim još i više, s ljudske strane.

Pozivamo FTV da se javno ogradi od ovakvih ispadasvog djelatnika i osudi ovakvu i svaku drugu retorikunesnošljivosti, a napose karaktera vjerske netolerancije.

Grad Mostar je jedina, istinska multikonfesionalna imultikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini kojaponosno slavi i obilježava sve vjerske blagdane svojihgrađana, bilo katoličke, pravoslavne, muslimanske ili pakžidovske konfesije.

Advent je vrijeme radosti i nade pred blagdan Božića kojikatolici obilježavaju diljem svijeta, pa tako i hrvatskinarod u Bosni i Hercegovini. Nikakvizimskiiliproljetnigradovi, ne mogu umanjiti radosti Božića, katoličnog i/ili pravoslavnog, muslimanski blagdanRamazana ili židovske Pashe. Ovo bogatstvo Mostarane može oduzeti nitko.

Gradonačelniku Kordiću i gradskim vlastima dajemopunu potporu u organiziranju adventskog i božićnogduha u Gradu Mostaru, kao i svakih drugihaktivnosti Grada u kontekstu obilježavanja drugihblagdana.

Pozivamo i predstavnike drugih političkih organizacijamladih da urade ovakav gest i naravno, da se volonterski uključimo i pomognemo gradskim vlastima u pripremi ovakvih i svih drugih blagdanskih i kulturnihdogađaja.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još