N24VijestiBiHMladi Hrvat podrijetlom iz Žepča ne prestaje zabijati! Svi očekuju njegov poziv...

Sport

Mladi Hrvat podrijetlom iz Žepča ne prestaje zabijati! Svi očekuju njegov poziv za prvu momčad velikog Bayerna

PODIJELITE ČLANAK
Gabriel Vidović član je druge momčadi Bayerna i ove sezone igra sjajan nogomet. Ovaj 17-godišnji napadač u lipnju je odigrao dvije prijateljske utakmice za U-18 reprezentaciju Hrvatske, a ljetos je odigrao i nekoliko utakmica za prvu momčad njemačkog prvaka.

U kakvoj je formi dovoljno svjedoči činjenica da je za drugu momčad Bayerna, koja se natječe u četvrtom razredu njemačkog nogometa, ove sezone dao 12 golova u 18 nastupa, a tome je dodao i čak osam asistencija.

Sve se glasnije špekulira kako bi mladi igrač, koji je već trenirao s prvom ekipom, uskoro mogao otići na posudbu u sredinu koja bi mu dala veći razvojni podražaj.

Procijenjena vrijednost mu je od ljeta narasla čak četiri puta, a ona sada iznosi 800 tisuća eura. Prije pet godina je kao veliki talent sa samo 12 godina iz Augsburga došao u Bayern. Rođen je u Njemačkoj, ali ima dvojno državljanstvo jer su mu roditelji Hrvati iz Bosne i Hercegovine. Otac Zoran je iz Žepča, a majka Marijana iz Kiseljaka.

Već je igrao i za U-21 reprezentaciju Hrvatske pod vodstvom Igora Bišćana. U listopadu je debitirao protiv Rusije i zabio gol.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

Pročitajte još