N24MagazinZanimljivostiMnoga vina iz Hercegovine predstavljena na prestižnoj večeri u Londonu

N24-ZANIMLJIVOSTI

Mnoga vina iz Hercegovine predstavljena na prestižnoj večeri u Londonu

PODIJELITE ČLANAK

Vinska cesta Hercegovine predstavljena je u ponedjeljak na prestižnoj večeri članica PATA, održanoj u Londonu. Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg tom je prigodom direktorici PATA-e Liz Ortiguera uručio birana hercegovačka vina kao prigodan dar.

Vinska cesta Hercegovine obuhvaća 29 vinarija s područja Čapljine, Čitluka, Ljubuškoga, Mostara, Stoca i Trebinja, kao i stotine povijesnih, prirodnih i kulturnih znamenitosti odnosno svih turističkih potencijala koje Hercegovina nudi.

Zahvaljujući naporima USAID-ova Programa za razvitak održivoga turizma u BiH, Vinska cesta Hercegovine predstavljena je na ovomu gala događaju koji se tradicionalno organizira u sklopu uglednoga međunarodnog sajma turizma i putovanja ”World Travel Market London 2022”, jednog od najvećih turističkih sajmova na svijetu.

Vinsku je cestu Hercegovine uzvanicima osobno predstavio Ibrahim Osta, direktor ”USAID Turizam”, dok su gosti posluženi vinima autohtonih hercegovačkih sorti žilavke i blatine, i to vrhunski proizvodi vinarija ”Vukoje” i ”Carski vinogradi”.

U rujnu ove godine, Vinska je cesta Hercegovine službeno primljena u Europsku cestu vina i vinove loze Vijeća Europe ”Iter Vitis”. Upravo je na ”Iter Vitis Awards 2022” Vinska cesta Hercegovine osvojila čak tri nagrade: Mostar kao najbolji vinski grad, Trebinje kao najbolje održivo odredište i Manastir Tvrdoš za najbolju praksu koja oplemenjuje povijesnu baštinu i vino.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još