spot_img
spot_img
N24SportKošarkaMusa završio na hitnoj operaciji nakon udarca na utakmici

težak udarac

Musa završio na hitnoj operaciji nakon udarca na utakmici

PODIJELITE ČLANAK

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa operiran je nakon što je dobio težak udarac u duelu svog Breogana protiv Manrese.

Musa je odigrao novu odličnu utakmicu u španjolskoj ACB ligi i postigao je 18 poena u pobjedi nad Manresom. Međutim, susret neće pamtiti samo po dobrim stvarima.

Nakon utakmice stigle su loše vijesti. Sjajni bh. košarkaš je morao na hitan operativni zahvat na vratu jer je zbog udarca imao probleme s disanjem.

Naime, udarac je proizveo frakturu dušnika, a o svemu se oglasio i njegov klub koji je najavio da će pravovremeno informirati navijače o stanju Muse.

“Igrač Breogana Džanan Musa operiran je u Huli kako bi se osiguralo pravilno disanje nakon što je od zadobijenog udarca na utakmici zaradio frakturu dušnika”, navode iz Breogana, prenosi Klix.

Vijesti je potvrdio i Džanan Musa nakon utakmice. Odmah se oglasio na društvenim mrežama i poručio da mora na operaciju.

“Ljudi, volim vas sve. Moram imati operaciju na vratu. Kao što se borim na parketu, tako ću se boriti i sada i pobijediti. Hvala vam za lijepe želje”, poručio je Musa i najavio povratak.

Inače, Musa je u pobjedi protiv Manrese (98:94) bio i najefikasniji pojedinac susreta. Postigao je 18 poena i dodao devet skokova uz tri asistencije. Proveo je na parketu nešto malo manje od pola sata.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img