spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaMuškarac koji se zaletio u božićnu povorku u SAD-u optužen za pet...

Crna kronika

Muškarac koji se zaletio u božićnu povorku u SAD-u optužen za pet ubojstava

PODIJELITE ČLANAK

Vozač automobila koji se u nedjelju zaletio u božićnu povorku u mjestu Waukeshi u Wisconsinu bit će optužen za pet ubojstava, priopćile su u ponedjeljak američke vlasti zadužene za istragu.

“Po našim informacijama, osumnjičenik je prije počinjenja djela bio umiješan u obiteljsku svađu” a “nema dokaza da je riječ o terorizmu”, rekao je Daniel Thompson, načelnik policije u Waukeshi. Vozač Darrell Brooks Jr (39) koji živi u Milwaukeeju zaletio se u gomilu i ubio pet i ranio 48 ljudi, rekli su policija i zdravstvene službe.
On je uhićen u blizini mjesta gdje se zaletio u ljude. Poginule osobe bile su u dobi između 52 i 81 godine, a među 48 ozlijeđenih je i 18 maloljetnika u dobi između 3 i 16 godina. Šest među njima je u kritičnom stanju. Po sudskim dokumentima, Darrell Brooks Jr već je bio optužen 2020. za dovođenje druge osobe u opasnost a 5. studenoga za epizodu obiteljskog nasilja.

Incident u nedjelju dogodio se u Waukeshi, gradiću 32 kilometra zapadno od Milwaukeeja. U video zapisu objavljenom na društvenim mrežama vidi se crveno terensko vozilo kako juri prema stražnjoj strani povorke. Na drugoj se snimci vidi da je policija otvorila vatru na isto vozilo dok je prolazilo kroz ulične barijere. Thompson je potvrdio da je policija pucala na vozilo, ali je dodao da u pucnjavi nitko od promatrača nije ozlijeđen. Naglasio je da se nije pucalo iz vozila.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img