spot_img
spot_img
N24VijestiN24 VIJESTI DANA

N24 VIJESTI DANA

PODIJELITE ČLANAK

Donosimo vam kratki pregled današnjih vijesti na n24:

Novčanu pomoći od po 100 KM dobit će i nezaposlene osobe

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici dopunila je svoju raniju uredbu o pomoći stanovništvu pogođenom poskupljenjima uslijed globalne inflacije.

Ovom dopunom iz Federalnog proračuna omogućena je isplata jednokratne novčane pomoći od po 100 KM i za nezaposlene osobe u Federaciji, kao što je već ranije učinjeno i za više od 530 tisuća građana.

Vjekoslav Prebeg stigao u Hrvatsku: ‘Pet mjeseci je bilo jako teško, sad sam dobro’

HRT

Vjekoslav Prebeg, hrvatski državljanin koji je u svibnju zarobljen kod Mariupolja u Ukrajini, danas se vratio u Hrvatsku.

U zagrebačkoj zračnoj luci dočekalo ga je i vozilo hitne pomoći koje ga je prevezlo u KB Dubrava.

– Pet mjeseci je bilo jako teško i konačno biti na slobodi je jako lijepo. Htio bih samo ponovno vidjeti sestru. Kad se slegnu svi dojmovi moći ću reći nešto više o svemu što se događalo u ovih pet mjeseci. Trenutno se osjećam dobro, ali za svaki slučaj ćemo napraviti pretrage tako da budemo sigurni, rekao je Prebeg.

U velikoj policijskoj akciji u Hercegovini uhićene dvije osobe, za još dvije se traga

Fena

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su priveli Sadu Đuguma u prostorije FUP-a u Mostaru. Đugum je uhićen u velikoj akciji koju od jutros provode pripadnici FUP-a, a pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

U akciji je uhićen i Ismet Vrce zvani Hipa iz naselja Prigrađani kod Mostara.

Vrše se pretresi više objekata na području Hercegovine.

Iznimno je važno izići na ove izbore, u HNS-u smo osigurali zajedništvo

Hrvatska kršćanska demokratska unija (HKDU) BiH na predstojećim općim izborima nastupa s blokom hrvatskih stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH. Dosadašnja kampanja ove stranke i odvijala se uglavnom u zajedništvu s HNS-om, ali i svakodnevnim radom na terenu s biračima. Predsjednica HKDU-a BiH Ivanka Barić, članica Predsjedništva HNS-a BiH, u intervjuu za Večernji list komentira je pitanja vezana uz predstojeće opće izbore i kampanju te hrvatski odgovor u ovom jako izazovnom političkom trenutku, posebice za hrvatski narod u BiH s obzirom na prijetnje njihovim preglasavanjem i izbacivanjem iz vlasti od bošnjačkih stranaka.

Uskoro otvorenje novog prodajnog objekta i zaposlenje najmanje 20 osoba

Bosanskohercegovački trgovački lanac, Bingo, 30. rujna otvara novi prodajni objekat u Banjaluci, koji će zauzimati više od 6.000 kvadratnih metara.

Kompanija je nedavno objavila oglase za radna mjesta, već se nekoliko stotina Banjalučana prijavilo za rad u novom objektu.

Kako kažu iz Binga, povećali su primanja zaposlenicima te poboljšali uvjete rada.

Stoltenberg: NATO budno prati stupanj nuklearne pripravnosti u Rusiji

AFP

Diljem Rusije izbili su prosvjedi nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio mobilizaciju 300 tisuća rezervista. Uhićeno je više od tisuću ljudi. Istodobno, ministri vanjskih poslova EU-a noćas su se na hitnom sastanku u New Yorku, gdje se održava Opća skupština UN-a, dogovorili o pooštrenju sankcija Rusiji i povećanju isporuke oružja Kijevu. Skupštini UN-a obratio se i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Stiže i poruka iz NATO-a.

Sjevernoatlanski savez budno prati stupanj nuklearne pripravnosti u Rusiji, ističe glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. Putinova poruka da je Rusija, ako bude prisiljena, spremna upotrijebiti i nuklearni arsenal povod je, kaže, za dodatni oprez.

Ukrajina pozvala prisilno mobilizirane Ruse da se predaju

Ukrajina je poslala poruku Rusima koji će biti prisilno mobilizirani i poslani na front. Učinio je to savjetnik Volodimira Zelenskog Mihajlo Podoljak.

“Prisilno regrutirani Rusi koji ne želite sramotno umrijeti u stranoj zemlji, predajte se kad se ukaže prva prilika. Ukrajina vam jamči život i dostojanstven tretman. Prema Ženevskoj konvenciji, nećete biti izručeni Rusiji osim ako to ne želite”, napisao je savjetnik Volodimira Zelenskog.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img