spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiNa Sajmu braniteljskog poduzetništva više od 60 izlagača

N24

Na Sajmu braniteljskog poduzetništva više od 60 izlagača

PODIJELITE ČLANAK
Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a i Referalni centar branitelj/borac ”Zadrugar” organizirali su sedmi Sajam braniteljskog/boračkog poduzetništva u HNŽ-u koji je danas u  Mostaru otvoren do 18 sati u šetališnoj zoni ulice Nikole Šubića Zrinskog.

Uz želju da izlagači uspješno promoviraju svoje proizvode i sklope partnerstva koja će poboljšati njihovo poduzetništvo, predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač proglasila je Sajam otvorenim. Naglasila je kako će županijska Vlada uvijek podržavati ovu razinu organiziranja branitelja.

Mi smo još u svojim programskim smjernicama kao jednu od ključnih odrednica definirali trajnu skrb o svim sudionicima Domovinskog rata. U tom kontekstu zadovoljna sam načinom na koji Ministarstvo branitelja provodi sve programe u smislu zdravstvene skrbi, socijalne zaštite, samozapošljavanja i drugih programa, a posebno sam ponosna na činjenicu da smo kao Vlada donijeli Uredbu kojom smo oživjeli Zakon o dopunskim pravima branitelja i dali prednost u zapošljavanju svim sudionicima Domovinskog rata, a posebno obiteljima poginulih branitelja, rekla je Buhač.

Kaže da će Vlada ustrajati na održavanju kulture sjećanja na ovaj rat, na svakog sudionika i stradalnika rata, te da je njihova posebna zadaća to prenijeti na buduće generacije, ali i zapisati istinu i činjenicu o ovom ratu i ostaviti im to u naslijeđe.

Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Đuro Prkačin rekao je da Ministarstvo, uz potporu Vlade HNŽ-a, u kontinuitetu poduzima mjere u poticanju osnivanja, rada i razvoja braniteljskih zadruga, kao i na poticanju samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kako bi djelomično ili u cijelosti ostvarili egzistenciju za svoju obitelj.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img