N24VijestiCrna kronikaNajbolje prijatelje odnijela Sava: Supruge i djeca sve promatrali, otac lupao glavom...

Crna kronika

Najbolje prijatelje odnijela Sava: Supruge i djeca sve promatrali, otac lupao glavom od zid u očaju

PODIJELITE ČLANAK

Zajedno su A. M. (29) i F. L. (29), iz Takova kod Uba, odrastali, išli u školu, bili najbolji prijatelji i nerazdvojni susjedi i u nedjelju su život izgubili u dubinama Save, kod sela Provo u Vojvodini. Nakon dva dana potrage, njihova tijela pronađena su jučer, u Savi, kod Kupinova.

Njih dvojica i treći prijatelj N. L. (27) iz Takova s obiteljima su u nedjelju bili na izletu u vikendici na obali rijeke, koju im je za tu priliku posudio jedan prijatelj. Pekli su janje, uživali odmarajući se pored vode. Ništa, kažu, nije nagovještavalo tragediju. U jednom trenutku su se odlučili rijekom provozati motornim čamcem, ali se nasred Save motor ugasio.

U međuvremenu, voda je prodrla u čamac, na mjestu gde je Sava duboka više od pet metara. Njihov prijatelj, N. L. je uspio iskočiti i stići do obale, a njih dvojica su, kao neplivači, brzo nestali pod vodom…

Njihove supruge i djeca s obale su promatrali stravičnu scenu, ne mogavši im pomoći, piše Telegraf.

– Ovo je ogromna tuga, ne samo za njihove obitelji nego za cijelo Takovo i tamnavski kraj, jer su bili za primjer, vrijedni, radni, uvijek spremni da svakome pomognu. O njima su se mogle reći samo lijepe riječi – kaže Mirjana Jeremić iz Takova.

– A. M. je bio moj susjed, bavio se poljoprivredom, držao je auto-otpad. Strašna je bila neizvjesnost hoće li ih i kada pronaći u Savi, ali su se, nažalost, crne slutnje obistinile. Njihova tijela pronađena su jedno blizu drugog, navodi.

Majka mu je stalno na injekcijama za smirenje, ne zna za sebe od tuge, otac je u očaju udarao glavom u zid. Borio se za svaki dinar, da zaradi za obitelj, troje male djece ostalo je bez oca… Tragedija do neba. Cijelo selo će im biti na pokopu, pišu Novosti.

U dvodnevnu potragu, pored obitelji, mještana i vatrogasno-spasilačkih ekipa uključila se bila i Žandarmerija. Beživotno tijelo A. M. jučer prijepodne pronašao je radnik “Vojvodina šume”, koji je traktorom prolazio samom obalom Save, kod Kupinova. Prilikom uviđaja, policija je u Savi, u blizini, primjetila i tijelo F. L.

Tuga, jecaji i uzdasi čuju se u dvorištu obje obitelji. Stalno dolaze rođaci, prijatelji, školski prijatelji, seljani, da izjave sućut, ponude pomoć. Još se ne zna kada će dva nerazdvojna prijatelja biti pokopana na seoskom groblju, jer je, kako se doznaje, potrebno obaviti obdukcija u Novom Sadu, s obzirom na to da su tijela pronađena u Savi, na području Sremske Mitrovice.

– Otišli su na vikend odmoriti se na Savi, nitko ni pomišljao nije da će njihove obitelji biti u crno zavijene – kažu prijatelji iz djetinjstva. – O obojici samo lijepe riječi mogu se reći.

Mladići su bili u svakom pogledu za primjer. A. M. je obrađivao najmanje 15 hektara svoje zemlje, ali je pomagao i drugima, imao je i auto-otpad, sve je pošteno radio.

F. L. je imao građevinsku tvrtku, ugrađivao je stakla, najčešće u Beogradu, a njegovi roditelji su se prije više od dva desetljeća u Takovo doselili iz Bogatića. A. M. ima troje djece, sina i dvije kćerke. F. L. ima kćerku, prije nekoliko mjeseci dobio je sina. Cijelo selo je zanijemilo pred ovom tragedijom.

– A. M. su roditelji dobili u poznim godinama, jer se njegov otac kasno oženio – pričaju prijatelji.

– Njegov otac odmalena je težak invalid, nema noge, hoda uz pomoć proteza. I on je bio veliki borac kroz život, sve je skućio sa deset prstiju, a tako je nastavio i A. M.

Teško su njegovi roditelji podnijeli smrt sina koji im je bio velika uzdanica. Naravno, tu su unučadi, koji su njihova nada i utjeha, ali bio je stup kuće i obitelji, na njega su se svi mogli osloniti, zamole za pomoć, nikoga nikada nije odbio, niti nekome nešto ružno rekao. Takav je bio i F. L.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još