spot_img
spot_img
N24MagazinNajneugodnija iskustva vjenčanih kuma sa mladenkama

Magazin

Najneugodnija iskustva vjenčanih kuma sa mladenkama

PODIJELITE ČLANAK

Jesu li mladenke ponekad previše zahtjevne prema svojim kumama? Ako pitate korisnice Reddita, odgovor je – da! Tamo su se kume u nekoliko navrata raspisale o svojim iskustvima s mladenkama i opisale koje su im to neugodne situacije najviše ostale u sjećanju.

1. Morala sam podići kosu jer mi je mladenka rekla da, citiram, ne smijem imati raspuštenu kosu jer je previše gusta i lijepa i zbog toga će njezina kosa izgledati loše.Pristala sam i platila frizeru 80 dolara za frizuru jer sama znam napraviti samo konjski rep, pletenicu ili punđu, a ništa od toga nisam smjela nositi na vjenčanju. Imala je zahtjeve po pitanju visine. Ja sam visoka 178 centimetara i rekla mi je da na vjenčanju ne smijem biti viša od nje i njezinog zaručnika. Problem je u tome što sam ja viša od njih oboje čak i kad sam bosa. Rekla sam joj to i promijenili su pravilo pa onda nisam smjela biti viša od kuma. Na svu sreću, kum je bio visok 190 centimetara. Na svadbi se prema meni ponašala kao prema svom robu. Poludjela sam zbog toga. Na kraju mi se ispričala i priznala da joj je vjenčanje udarilo u glavu.

2. Mladenka je zahtijevala da sve cure oboje kosu kako bi ona bila jedina plavuša na vjenčanju. Ja sam prirodna plavuša i neću bojati kosu samo za taj dan. Zbog toga se naljutila na mene i zamijenila me novom kumom.

3. Bila sam kuma na vjenčanju svoje sestre. Dozvolila mi je da odaberem svoju haljinu, ali imala je toliko puno pravila. To je morala biti midi haljina na vezanje oko vrata. Nije smjela imati debele rukave, ali nije smjela biti ni na naramenice. Morala je biti obložena čipkom ili ‘mesh’ materijalom i imati mašnu. Nije se smjela širiti u struku, ali nije smjela ni biti uska. Bolje da je sama izabrala moju haljinu. Nakon tri mjeseca potrage, na kraju sam kupila haljinu koju nikad više u životu ne bih odjenula. Ali barem je ona bila zadovoljna s njom.

4. Jednom sam bila kuma na vjenčanju na kojem nas je mladenka natjerala da nosimo iste štikle s remenčićima. Sve ih je kupila na sniženju i par koji sam ja dobila bio je premalen do te mjere da su mi prsti izvirivali sa strane. Tražila nas je da nosimo ‘press on’ umjetne nokte kako bi nam ruke izgledale isto. Nokti su nam počeli otpadati usred ceremonije. Također je zahtijevala da svi koristimo istu šminku. Ne mislim na iste nijanse ili nešto polu-razumno. Ne, svi smo morali koristiti istu bočicu tekućeg pudera bez obzira na ton naše kože. Plus, istu paletu sjenila, rumenilo, tuš za oči i maskaru iako dijeljenje nekih od tih stvari baš i nije higijenski.

5. Na dan vjenčanja moram imati francusku manikuru, ekstenzije trepavica, pramenove i obojene obrve. Ne smijem se šišati jer će to onda pokvariti stil frizure kakav želi da imam. I da, rekla mi je da ću sve pokvariti ako se usudim ostati trudna i da mi to nikad neće oprostiti.

6. Mladenka me promaknula u dodatnu kumu kako bih isplanirala njezino vjenčanje zato što sam ja živjela u gradu u kojem se vjenčanje održavalo, a ona ne. Kad zbrojim troškove njezine djevojačke i raznih čudnih stvari koje me tražila da kupim za vjenčanje, sve skupa koštalo me preko 2000 dolara, a čak nisam morala ni otputovati na vjenčanje.

7. Pomogla sam mladenki da sama organizira vjenčanje za budžet od 3000 dolara. Napravila sam 120 svijeća s čipkastim ukrasima, sve bukete i cvjetne ukrase. Napravila sam sve aranžmane za stolove. Kratila sam haljine svim djeverušama i fotografirala svadbu. Nakon vjenčanja vidjela sam je možda tri puta.

8. Mladenka je bila strašno ljuta jer je jedna od djeveruša bila u osmom mjesecu trudnoćei to je po njezinom mišljenju uništilo fotografije s vjenčanja.

9. Najbolja prijateljica odabrala me za kumu. Bilo je tu svakakvih situacija, ali najviše pamtim kad se naljutila na mene zato što mi kosa nije rasla dovoljno brzo, a htjela je da na vjenčanju imam frizuru kakvu je ona zamislila i za koju kosa treba biti duža. Valjda je zaboravila da postoje ekstenzije.

10. Mladenka želi da ja i djeveruše veslamo u čamcu iako sve imamo štikle i dugačke haljine.

11. Na djevojačkoj večeri satima mi je govorila da sam joj uništila vjenčanje jer sam platila njezinu manikuru zbog koje joj prsti sada izgledaju debelo, a trebala sam znati bolje. Zamalo nisam otišla na to vjenčanje.

12. Bila sam kuma osobi s kojom sam bila prijateljica od osme godine. Imali su mali budžet za svadbu I pokušavali su troškove svesti na minimum pa smo odlučili sami napraviti većinu dekoracija i poklona za goste. Od trenutka kad se zaručila do dolaska pred oltar, tražila je da svaki vikend plus dva-tri dana radnog tjedna kod nje izrađujemo dekoracije. Ako sam imala neke druge obaveze za vikend ili sam se jednostavno malo željela odmoriti, naljutila se na mene. Provela sam puno vremena u njihovoj kući izrađujući sve, ali rekla je da sam lijena i da ne sudjelujem u pripremama zato što nisam tamo bila barem pet dana tjedno.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img