spot_img
spot_img
N24VijestiBiHNakon skraćenja radnog vremena: Ugostitelji u TK otpuštaju radnike i zatvaraju objekte

Bosna i Hercegovina

Nakon skraćenja radnog vremena: Ugostitelji u TK otpuštaju radnike i zatvaraju objekte

PODIJELITE ČLANAK

Ugostitelji iz Tuzle poručili su da će nastaviti raditi do 23 sata, iako ih važeće epidemiološke mjere koje je u petak usvojila Vlada Tuzlanskog kantona, obavezuju da goste primaju samo do 21 sat. Kažu da će prihvatiti da u objektima nema glazbe uživo, ali na manje od toga ne mogu pristati.

Da su mjere prošle godine dale rezultate, mi sada ne bismo bili gdje smo, ponovno na početku. Ograničenjem rada nama se crta meta, odnosno označava kao najveće izvorište zaraze, a za to nema nikakvog uporišta – kaže Aleksandar Jović, vlasnik ugostiteljskog objekta u Tuzli.

Grupacija ugostitelja pri Kantonalnoj privrednoj komori TK okuplja 47 vlasnika ugostiteljskih objekata, koji su održali sastanak i zauzeli stav.

Ja sam u petak popodne, kada su donijete mjere, otpustio šest ljudi. Nisam nikoga otpustio tokom prvog vala pandemije, sada sam morao. Ukoliko se nastavi ovakav odnos prema ugostiteljima, nećemo imati izbora i morat ćemo staviti ključ u bravu – kaže Jović.

Zbog novih mjera i epidemiološke sitaucije zatvoren je Nardi pub u centru Tuzle. Oni su na svojoj Facebook stranici objavili da neće raditi do daljnjeg, a njihove kolege kažu da ih vjerovatno čeka isto.

Mi smo tokom proteklog vikenda rekli da ćemo raditi duže nego što je propisano. Policija je bila korektna prema nama, to moram reći, iako sam ja lično u nedjelju dobio prekršajni nalog – navodi Jović.

Vlasnica ugostiteljskog objekta u Tuzli Jasmina Numanović Stjepanović kaže da ugostitelji smatraju da zdravlje građana mora biti na prvom mjestu, ali apeliraju i na odgovornost.

Svako tko se cjepio želio je da nastavi normalno sa svojim životom za razliku od onih koji to ne žele. Mi želimo biti podrška Vladi TK i učiniti ćemo sve po pitanju standarda za zaštitu zdravlja. Međutim, smatramo da skraćenje našeg radnog vremena za dva sata neće donijeti benefite po zdravlje građana, a nama će itekako nanijeti štetu – poručila je Numanović Stjepanović.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img