Tri namirnice koje imaju najviše prednosti su soja, morski plodovi i alge jer sadrže malo masti.
Soja je, na primjer, bogata vlaknima biljnih proteina koji imaju nizak udio zasićenih masti. Soja je povezana s većom mišićnom masom jer je kompletan protein koji sadrži sve esencijalne aminokiseline potrebne za izgradnju mišića.
Plodovi mora (uglavnom riba) bogati su omega-3 masnim kiselinama i vitaminima kao što su D i B2 (riboflavin). Riba je također bogata kalcijem i fosforom te je odličan izvor minerala, poput željeza, cinka, joda, magnezija i kalija. Protuupalna i antioksidativna svojstva plodova mora kao potencijalno supresivni učinak na napredovanje fibroze.
Većina jestivih algi sadrži jedinstven skup hranjivih tvari poput polifenola, vitamina i minerala.
Osim japanske dijete za držanje pod kontrolom bolesti masne jetre posebno se preporučuje mediteranska dijeta koja se bazira na namirnicama biljnog podrijetla – voću, povrću, orašastim plodovima, mahunarkama, cjelovitim žitaricama i nemasnom mesu. Posebno se preporučuju zeleni čaj, kava te maline koje su bogate netopivim vlaknima.