spot_img
spot_img
N24politikaNema kraja prozivkama; Milanović poslao poruku Plenkoviću

Zoran Milanović i Andrej Plenković

Nema kraja prozivkama; Milanović poslao poruku Plenkoviću

PODIJELITE ČLANAK

Jasno je, međutim, zašto Plenković sada nije želio tražiti sigurnosnu provjeru: zato što je želio pod svaku cijenu sakriti činjenice i informacije o Turudiću, o njegovim noćnim seansama sa Zdravkom Mamićem, a pogotovo o njegovim bliskim susretima posebne vrste s Josipom Rimac.
Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića stiglo je priopćenje. Milanović je ponovo prozvao premijera Andreja Plenkovića zbog izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Što skriva Andrej Plenković kada je u DORH doveo Turudića koji je spreman zaustaviti bilo kakvu mogućnost istrage koja se tiče AP?

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i dalje, iz dana u dan laže uvjeren da će sto puta ponovljena laž postati istina. Neće. U pokušaju da obrani neobranjivo – a to je izbor Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika – osporava činjenice, krši zakone, optužuje druge i sluđuje zdrav razum.

Krenimo od činjenica koje Plenković osporava, a zbog kojih Ivan Turudić nikada nije smio biti ni predložen, a kamoli izabran za GDO jer je riječ o čovjeku koji ne zadovoljava ni minimalne uvjete za tu dužnost. Turudić je osoba bez imalo morala, dokazani lažov, politički ovisnik o HDZ-u i miljenik kriminalnog podzemlja. Kao predsjednik Županijskog suda u Zagrebu sastajao se tajno s čovjekom pod istragom tog istog suda. Kao sudac sastajao se i dopisivao s osumnjičenicom USKOK-a, dilao joj informacije i dogovarao pogodovanja. Lagao je u Hrvatskom saboru. I sigurno još puno toga nemoralnog, sumnjivog i za državu štetnog je činio, ali već i spomenuto je dovoljno da ga se odmah diskvalificira iz natječaja za mjesto GDO. Plenković sve to zna, čuje i čita, ali ne čini ništa već ustraje u opasnoj namjeri da takvog opskurnog čovjeka instalira na čelo DORH-a.

Pri tome Plenković svjesno krši čak i zakone koji, s razlogom, propisuju da osoba koja će biti predložena i izabrana za GDO mora imati sigurnosnu provjeru. A mora, jasno, kako bi se spriječilo da na tu važnu dužnost dođe neki nemoralni lažov i družbenik kriminalaca kakvog je, sada vidimo, baš Plenković predložio. Zakon o državnoodvjetničkom vijeću, Zakon o DORH-u i Zakon o sigurnosnim provjerama jasni su i samo Plenković te zakone čita po svom, a zapravo ih krši. Već u prvom koraku, u Javnom pozivu DOV-a jasno piše da kandidat koji želi biti GDO, a ne dolazi iz državnoodvjetničkog sustava, mora dati pisanu privolu za sigurnosnu provjeru. Turudić ne dolazi iz državnoodvjetničkog sustava, dakle, to se odnosi i na njega.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img