spot_img
spot_img
N24VijestiSvijetNjemačka se sprema za rat?

Vijesti iz svijeta

Njemačka se sprema za rat?

PODIJELITE ČLANAK

Njemačka je počela raditi na povećavanju broja svojih javnih skloništa, kao i na popunjavanju kriznih zaliha u slučaju rata.

To je objavila federalna ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser, prenosi Reuters pozivajući se na izvješće lista Welt am Sonntag.

Vlada razmatra poboljšanje sustava javnih skloništa i povećat će izdatke za civilnu zaštitu, rekla je ministrica  za njemački list.

“U Njemačkoj trenutačno postoji 599 javnih skloništa. Provjerit ćemo možemo li naći još takvih skloništa. U svakom slučaju, njihova demontaža je zaustavljena”, rekao je Fezer.

Podzemne stanice postaju potencijalna skloništa

Pojasnila je da vlada radi na novim konceptima, unapređuje podzemna parkirališta, stanice podzemne željeznice i podrume, kako bi postali potencijalna skloništa, te da je saveznim državama dala 88 milijuna eura za postavljanje sirena.

Ministrica je također najavila da će zemlja raditi i na popunjavanju kriznih zaliha koje uključuju medicinsku opremu, zaštitnu odjeću, maske i lijekove.

Njemački kancelar Olaf Scholz ranije je obećao da će povećati sredstva za obranu i izdvojiti 100 milijardi eura za vojsku, navodi Reuters.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img