N24SportNogometaš koji je priznao da je gej: Išao bih na SP, ali...

Sport

Nogometaš koji je priznao da je gej: Išao bih na SP, ali ne želim riskirati život

PODIJELITE ČLANAK

Australac Josh Cavallo nedavno je postao prvi aktivni nogometaš na vrhunskoj razini koji se javno deklarirao kao gej. Iako nije reprezentativac, taj 22-godišnji ljevak tada je rekao da bi ga bilo strah ići na SP u Kataru jer je “čitao kako tamo gejevima prijeti smrtna kazna”. O toj je temi pričao i za Sky Sports.

“Bila bi mi čast predstavljati Australiju na Svjetskom prvenstvu, ali zakoni u Kataru su šokantni. Želim napraviti nešto zbilja dobro u svojoj karijeri. Uvijek sam sanjao da ću igrati za svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu. No ne želim riskirati život”, rekao je Cavallo u razgovoru za Sky Sports.

Al Khater: On je dobrodošao

Katar jamči sigurnost homoseksualcima, kako nogometašima tako i navijačima koji se boje dolaska u tu zemlju tijekom Svjetskog prvenstva 2022. godine, bar je tako nedavno rekao izvršni direktor organizacijskog odbora Nasser Al Khater za CNN.

Šerijatski zakoni propisani su samo za lokalno stanovništvo. Za strance su javni izljevi istospolne ljubavi kažnjivi zatvorom. “On je dobrodošao u Kataru, pozivamo ga da dođe i vidi, čak i prije SP-a. Nitko se ovdje ne osjeća ugroženo ni nesigurno”, poručio je Al Khater.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još