spot_img
spot_img
N24SportNovak Đoković ponovno u Australiji

N24-VIJESTI-SPORT

Novak Đoković ponovno u Australiji

PODIJELITE ČLANAK

Novaku Đokoviću dozvoljeno je da igra na Australian openu 2023. godine jer će njegova trogodišnja zabrana za australijsku vizu biti ukinuta, navodi mediji iz Australije.

Vlada Australije poništila je odluku o zabrani izdavanja vize za Novaka Đokovića. Na početku ove godine Đoković je preživljavao najteže trenutke karijere. Otputovao je u Australiju gdje je trebao zaigrati na Australian Openu, ali mu je u međuvremenu poništena viza za ulazak u zemlju jer nije cijepljen.

Đoković je devetostruki prvak, najuspješniji tenisač u povijesti Australian opena, a ove sezone nije nastupao nakon afere zbog koje je čak bio i u pritvoru.

Nakon nekoliko dana drame, uslijedila je njegova deportacija iz Australije i zabranjen mu je ulazak u ovu zemlju na tri godine.

Prije nego što je došlo do ove odluke, direktor Australian Opena Craig Tiley rekao je da se nada da će Đoković igrati na Australian Openu u siječnju, ali da se čeka odluka vlade.

Samo tri tjedna nakon završetka turnira, Australija je ukinula sve mjere za necijepljene strance, zbog kojih Đoković prvobitno nije mogao igrati.

Australian open, prvi Grand slam turnir u sezoni, počinje 16. siječnja.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img