N24VijestiCrna kronikaObjavili uzrok pada drona. Pokazuju 3D model bombe: "Eksplodirala je"

Vijesti

Objavili uzrok pada drona. Pokazuju 3D model bombe: “Eksplodirala je”

PODIJELITE ČLANAK

Dovršena je istraga o padu vojne letjelice koja se prije više od mjesec dana srušila na Zagreb, a rezultate Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavljuje u 11 sati.

Javnosti se obraćaju županijski državni odvjetnik u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Jurica Ilić, načelnik Sektora Kriminalističke vojne policije, brigadir Jadranko Karlušić, glavni vojni zrakoplovni istražitelj brigadir Mario Počinok, ujedno čelnik Povjerenstva za istragu pada bespilotne letjelice u Zagrebu, načelnik Odjela za nadzor ispravnosti i upravljanje klasom V u Logističkom operativnom središtu, Zapovjedništvo za potporu OS RH, bojnik Mile Tomić, i glavna vještakinja za požare i eksplozije, Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” Ivana Bačić.

Nova TV je sinoć objavila da je letjelica bila dorađivana i da je nosila bombu. Kako su naveli, letjelica je imala bombu ugrađenu umjesto kamere. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izdalo je naloge za provođenje više vrsta vještačenja, a zatraženo je i mišljenje zrakoplovno-tehničke struke. Očekuje se da će na presici javnosti biti pokazano iono što je ostalo od bombe. Trebalo bi biti jasnije je li uistinu bila napunjena s 40 kilograma eksploziva te što je točno eksplodiralo.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još