spot_img
spot_img
N24Duhovni kutakObjavljen program ovogodišnjeg Mladifesta u Međugorju, očekuje se više od 50 tisuća...

U KORAK S VJEROM!

Objavljen program ovogodišnjeg Mladifesta u Međugorju, očekuje se više od 50 tisuća mladih

PODIJELITE ČLANAK

MEĐUGORJE, 9. svibnja (FENA) – Ovogodišnji Molitveni festival mladih u Međugorju – Mladifest trajat će od 1. do 6. kolovoza, održava se 35. put, a organizatori očekuju više od 50 tisuća mladih iz raznih dijelova svijeta, kao i više od 500 svećenika.

Duhovna obnova za mlade – Mladifest počinje u četvrtak 1. kolovoza večernjim molitvenim programom. Službeno otvaranje je nakon krunice koja se moli od 18 sati, a prije svete mise.

Drugi dan Mladifesta počinje već u šest sati ujutro molitvom krunice na Podbrdu kod Gospina kipa, a nastavlja se jutarnjim programom koji počinje u 9 sati, a uključuje molitvu, katehezu i svjedočanstva. U podne se moli Anđeo Gospodnji, a program na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova nastavlja se svjedočanstvima od 16 sati, krunica se moli od 18, a sveta misa slavi se od 19 sati.

Jutarnji i poslijepodnevni program kao i u petak slični su i u subotu, i u ponedjeljak, dok je u nedjelju 4. kolovoza program na vanjskom oltaru samo poslije podne, od 16 sati, a ujutro se slave svete mise po jezičnim skupinama.

I ovogodišnji Mladifest, kao i prethodnih godina, završava misom na Križevcu u 5 sati ujutro u utorak 6. kolovoza.

Za cijelo vrijeme Mladifesta osiguran je simultani prijevod na hrvatski, engleski, talijanski, njemački, francuski, španjolski, portugalski, poljski, slovački, slovenski, mađarski, rumunjski, ruski, češki, korejski, arapski, kineski mandarinski i kineski kantonski.

Organizatori pozivaju sve koji će sudjelovati na Mladifestu da sa sobom ponesu mali radio s FM frekvencijom i slušalice, Bibliju, suncobran. Te napominju onima koji će sudjelovati na Mladifestu da ne planiraju druge programe, a hodočasnike obavještavaju da za vrijeme trajanja susreta mladih (osim u nedjelju) neće biti sv. misa za hodočasnike tijekom prijepodneva, jer će svi hodočasnici dolaziti na sv. misu navečer, zajedno s mladima.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img