spot_img
spot_img
N24VijestiObjavljen video prevrnutog helikoptera Oružanih snaga BiH

Vijesti

Objavljen video prevrnutog helikoptera Oružanih snaga BiH

PODIJELITE ČLANAK

Na poligonu kod Visokog jutros se prevrnuo helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine prilikom redovite letačke obuke helikopterskih jedinica Brigade zračnih snaga BiH, pri čemu nije bilo stradalih, ni teže ozlijeđenih.

Iz Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine je priopćeno da na helikopteru ima vidljivih oštećenja.

U priopćenju se navodi kako se “dinamičko prevrtanje na zemlju” dogodio u 11:30 sati, te da je riječ o helikopteru “Bell huey II”, američke proizvodnje, čija je primopredaja OS BiH obavljena sredinom prosinca prošle godine.

Ovaj helikopter jedan je od četiri američka helikoptera, čiji je ugovor o nabavci ukupne vrijednosti 38.539.378 američkih dolara, od čega je BiH sudjelovala sa 4.360.000 dolara, odnosno 7,5 milijuna konvertibilnih maraka, kroz program FMS-a.

Na mjesto nesreće poslana je nadležna jedinica Oružanih snaga za osiguranje mjesta događaja, a obaviješteni su i nadležni organi koji će provesti uviđaj, prenosi RTRS.

Zajednički stožer Oružanih snaga BiH poduzeće sve zakonom propisane procedure u vezi sa ovim događajem, te o tome blagovremeno obavijestiti javnost, navode iz resornog ministarstva.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img