spot_img
spot_img
N24VijestiBiHOd ponedjeljka počinje isplata po 996 KM za 460 porodilja

Vijesti

Od ponedjeljka počinje isplata po 996 KM za 460 porodilja

PODIJELITE ČLANAK

U ponedjeljak će započeti isplata naknada majkama koje su mališane na svijet donijele od prvog travnja 2021. godine do prvog travnja 2022. godine, dogovoreno je na današnjem radnom sastanku premijera Tuzlanskog kantona (TK) Irfana Halilagića, ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Mirsada Muhamedbegovića i ministra finansija Suada Mustajbašića.

Pravo na ovu jednokratnu naknadu, u pojedinačnom iznosu od 996 KM, do sada je ostvarilo 460 majki, odnosno onoliko koliko je podnijelo zahtjev i koliko je obrađeno. Njima je za isplatu u ponedjeljak osigurano ukupno 465.000 KM.

Iako je rok za predaju zahtjeva za naknadu istekao 30. juna, iz Ministarstva najavljuju da će taj rok biti produžen. Time će i ostale majke, koje do sada nisu predale svoje zahtjeve, a koje su djecu rodile od 1.travnja 2021., do 1. travnja 2022.godine imati pravo da u narednom periodu predaju zahtjeve za naknadu. Cilj produženja roka jeste da se svim majkama koje su rodile u spomenutom periodu omogući konzumiranje ovog prava, a za što su Budžetom TK predviđena sredstva, navodi se u saopćenju Vlade TK.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img