spot_img
spot_img
N24VijestiBiHOdržano je predavanje fra Danijela Nikolića a tema je zaintrigirala mlade (FOTO)

ZNAČAJNO ZA MLADE!

Održano je predavanje fra Danijela Nikolića a tema je zaintrigirala mlade (FOTO)

PODIJELITE ČLANAK

U srijedu, 15. svibnja 2014. godine fra Danijel Nikolić, meštar bogoslova na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu je u kongresnoj dvorani Etno selo Čardaci održao duhovno predavanje koje je potaknulo mlade na razmišljanje i pozitivne promjene u budućim životnim koracima.

S obzirom na to da je svakodnevno okružen mladim ljudima pred kojima su svi izazovi današnjice, fra Danijel je stavio naglasak na komparaciju načina života mladih prijašnjeg i sadašnjeg vremena.

Postoji mnogo razlika u načinu života mladih u prošlosti i danas. Prije, mladi su se suočavali s drugačijim izazovima i ograničenjima. Tehnologija, globalizacija i promjene u društvu su utjecale na način na koji mladi žive danas. 

Jedna od glavnih promjena je digitalna revolucija koja je dramatično promijenila način komunikacije, zabave i pristup informacijama. Upravo je danas život mladih sveden na taj način komunikacije. 

Također veća je sloboda izbora i mogućnosti za mlade ljude te nažalost imamo razne primjere današnjice u kojima mladi skrenu na pogrešan put i izgube istinske duhovne vrijednosti.

Postoje i izazovi s kojima se mladi suočavaju danas, kao što su veći pritisak uspjeha, stres i brzi tempo života. Također, nejednakosti i socijalni problemi i dalje postoje i utječu na život mladih ljudi. No glavna bit je ne izgubiti sebe u takvom okruženju.

U konačnici, usporedba života mladih prije i danas je kompleksna i ovisi o mnogim faktorima, no ono što se ne smije izgubiti jesu vrijednosti vjere, običaja i kulture.

Sigurni smo da je predavanje našeg fra Danijela Nikolića potaknulo mlade na pozitivne promjene načina života u današnjem globaliziranom i urbaniziranom svijetu te im na pravi način stavilo naglasak na istinske ljudske vrijednosti.

 

 

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img