spot_img
spot_img
N24VijestiOglasilo se udruženje “ZABRĐE” Vitez povodom Odluke OV Vitez o prolongiranju otkupa...

Oglasilo se udruženje “ZABRĐE” Vitez povodom Odluke OV Vitez o prolongiranju otkupa zemljišta u Zabrđu

PODIJELITE ČLANAK

Na svojoj službenoj Facebook stranici oglasio se predsjednik udruženja “ZABRĐE ” povodom Odluke Općinskog vijeća Vitez o prolongiranju otkupa zemljišta u ovom naselju.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Cijenjeni građani, vikendaši, planinari, članovi udruge i svi ljubitelji prirode!

U ime udruge građana Zabrđe i svoje osobno, kao predsjednik iste, dužan sam se osvrnuti na izvještaje sa posljednje sjednice općinskog vijeća Vitez, na kojoj je između ostalog bilo govora o odlukama koje se tiču direktno Zabrđa.

O odluci Općine Vitez o prolongiranju investicija koje bi direktno utjecale na napredak Zabrđa izvijestio nas je predsjednik kluba vijećnika HDZ 1990 Vitez, Bojan Vidović, koji se na ovu točku i posebno osvrnuo, istaknuvši da svi želimo da u skorijoj budućnosti Zabrđe bude destinacija za sve Vitežane.

Kao što se može i pretpostaviti, odluka o prolongiranju otkupa zemljišta je donešena zbog nedostatka financijskih sredstava u proračunu općine Vitez, kao i zbog prioritetnijih projekata koji su od strateškog značaja za lokalnu zajednicu.

Činjenica je da iznos od cca 236 tisuća KM nije zanemariv, a potrebno je upravo toliko da bi se projekat proveo u djelo.
Nas kao udrugu ova odluka ne treba i neće obeshrabriti, čak naprotiv, sada još više moramo dati sve od sebe da napredujemo, apliciramo na projekte i javne pozive i rješavamo makar one financijski manje zahtjevne probleme, dok čekamo rješenje ovog velikog projekta.

Od početka ove priče o turizmu na Zabrđu smo znali da neće biti lako, no moramo prije svega biti svjesni situacije kako u državi, tako i u općini, pa shodno tome znati prilagoditi svoje planove i djelovanje. Zadržati ćemo svoj poznati entuzijazam i nastaviti se boriti za ciljeve koje smo kao udruga definirali, a sve u svemu, budućnost nosi nove prilike, pa je tako OV općine Vitez dalo suglasnost za izradu planskog dokumenta ‘Strategije razvitka općine Vitez za razdoblje 2022.-2026’. Sukladno tome, ostaje nam nadati se da će općina do tada riješiti hitne i prioritetne lokalne projekte, koji, svi ćete se složiti, jesu gorući problem. Rješenjem istih, otvara se mogućnost za sve vidove napretka, pa tako i ulaganje u turizam.

Miroslav Petrović, predsjednik Udruženja “ZABRĐE”, Vitez

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img