spot_img
spot_img
N24VijestiBiHOptužen vozač golfa koji je usmrtio pješaka

Crna kronika

Optužen vozač golfa koji je usmrtio pješaka

PODIJELITE ČLANAK

Općinski sud u Bugojnu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona Središnja Bosna podignutu protiv Elmedina Selmana (23) zbog počinjenog krivičnog djela Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 4. u vezi sa članom 332. stav 3. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Vozio brzinom od 80 kilometara na sat

Selman se tereti da je dana 14. rujna prošle godine godine oko 16.15 sati u Bugojnu upravljajući Golfom 2, udario 72 godišnjeg F. C. koji je podlegao teškim povredama.

U optužnici se navodi da optuženi na dionici magistralnog puta M-16 iz smjera Bugojna prema Donjem Vakufu, na dijelu puta gdje je cesta prava i ravna, bez horizontalnih i vertikalnih krivina, nije obratio pažnju na pješake koji se nalaze i kreću u blizini kolovoza, te je vozio nedopustenom brzinom od 82 kilometra na sat iako se trebao kretati dozvoljenom brzinom od 60 kilometara na sat.

Pješak umro u Domu zdravlja

Selman se Golfom nije mogao zaustaviti kada je nastradali F. C. krenuo prelaziti kolovoz magistralne ceste sa lijeve na desnu stranu. Golfom je udario muškarca koji je od udara “te nabačaja na vjetrobransko staklo i odbačaja na kolovoz zadobio brojne višestruke tjelesne povrede”.

Pješak je umro u prostorijama Doma zdravlja Bugojno gdje je prebačen kako bi mu se pružila hitna medicinska pomoć.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img