spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleOvo je 10 stvari koje morate izbaciti iz kuhinje

N24

Ovo je 10 stvari koje morate izbaciti iz kuhinje

PODIJELITE ČLANAK

Održavanje organizirane kuhinje može biti duga borba protiv nereda, no izbacivanjem određenih stvari iz kuhinje možete dobiti puno više prostora.
Izbacite ovih 10 stvari iz kuhinje kako bi oslobodili prostor i lakše organizirali stvari.

1. Dupli pribor za kuhanje
Ako često kuhate, dvije špatule svakako mogu biti korisne, no nitko ne treba dva otvarača za konzerve. Pregledajte pribor za kuhanje i izbacite ona pomagala koja imate po dva ili tri komada, a ne koristite ih često.

2. Stari meniji iz restorana
Ako i dalje imate punu ladicu starih jelovnika, vrijeme je da ih bacite. Osim toga, jelovnici su uglavnom dostupni online pa ih možete pregledati na mobitelu prilikom naručivanja. Možete ostaviti jedan ili dva jelovnika iz restorana iz kojih najčešće naručujete.

3. Paketići soli ili papra iz restorana, salvete i pribor za van
Svaki put kad naručite hranu i dobijete paketić soli, papra, salveta ili plastičnog pribora za jelo, vjerojatno ga spremite u kuhinju. No, ako ih ne koristite, vrijeme je da ih bacite.

4. Posude za hranu
Vjerojatno imate neke posude za hranu koje su se iskrivile prilikom pranja u perilici ili imate poklopce koji više ne odgovaraju posudama. Ako je vaš odgovor potvrdan, razmislite o tome da ih bacite kako vam ne bi zauzimale prostor.

5. Okrnjene šalice ili posuđe
U vašoj kolekciji čaša, šalica i drugog posuđa vjerojatno ima nekoliko onih koje su okrnjene ili bez ručke. Možda već duže vrijeme razmišljate o tome da ih zalijepite ili ih jednostavno čuvate iz sentimentalnih razloga, no trebali biste ih se riješiti jer vam ne koriste.

6. Stare krpe za kuhanje
Možda imate neke zamrljane stare krpe ili nekoliko krpa s rupicama koje ionako ne koristite nego vam zauzimaju prostor. Možete ih reciklirati ili baciti i osloboditi prostor u kuhinji.

7. Kuharice koje nikad ne otvorite
Pregledajte svoju zbirku kuharica – vrijeme je da donirate one od kojih nikada niste napravili niti jedan recept i koje nikad niste koristili za inspiraciju. Ako vam je žao riješiti se knjiga, možete fotografirati one recepte koje biste jednom htjeli isprobati, a potom poklonite kuharicu nekom drugom.

8. Nered na frižideru
Ako je vaš frižider pretrpan naljepnicama, magnetima i pozivnicama, kuhinja može izgledati neurednije nego što jest. Organizirajte frižider – ostavite nekoliko stvari koje želite, a ostale premjestite na neko drugo mjesto.

9. Hrana kojoj je istekao rok trajanja
Provjerite frižider i hladnjak i izbacite hranu kojoj je istekao rok. Nakon što završite, znat ćete da sada imate samo svježu hranu, a uz to ćete osloboditi i prostor.

10. Uređaji koje ste samo jednom koristili
Mislili ste da će vam uređaj za rezanje avokada olakšati život? Ili imate neki drugi uređaj u kuhinji koji ste koristili samo jednom, a zauzima vam prostor već dvije godine. Vrijeme je da izbacite sve one uređaje koje ne koristite i tako oslobodite prostor za pribor koji doista koristite svaki dan,

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img