spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleOvo je 5 znakova koji ukazuju na to da vam se veza...

Magazin

Ovo je 5 znakova koji ukazuju na to da vam se veza polako raspada

PODIJELITE ČLANAK

Veze su komplicirane i nitko se ne želi osjećati kao da gubi vrijeme. Međutim, nije uvijek lako reći ide li vam veza dobro ili propada.

Postoje uobičajeni izdajnički znakovi da je vaša veza gotova, poput puno svađa i nepovjerenja, ali mogu postojati i manje očiti znakovi upozorenja koje biste trebali primijetiti, prenosi Your Tango.

Partner vas ne poštuje

“Znak da veza polako propada je ako jedan partner omalovažava drugog i tretira ga s nepoštovanjem, privatno ili javno”, kaže savjetnica i autorica Barbara Bloomfield.

U zdravoj vezi partneri bi se međusobno trebali podržavati i jedan drugog bodriti i uveseljavati. Ako vam partner samo smanjuje energiju i ne pomaže vam kada vam je najpotrebnije, onda je to znak malo većeg problema, a takva veza mogla bi ubrzo biti gotova.

Partner vas emocionalno zlostavlja

Jedan od znakova emocionalnog zlostavljanja može biti partner koji je vrlo šarmantan i fin u javnosti, ali koji se potpuno promijeni nakon što se nađete iza zatvorenih vrata. Jedan od prvih znakova obiteljskog zlostavljanja je da netko ne želi da njihov partner viđa prijatelje i obitelj ili da radi izvan kuće. Ovakvo ponašanje obično se javlja postupno i znak je partnera koji kontrolira.

Osjećate da niste kompatibilni

Postoje i drugi znakovi upozorenja, a jedan od njih je da s partnerom ne možete nikako naći zajedničko mišljenje. Ako ga više ne želite ni dirati ni biti s njim, to je znak da više niste zaljubljeni. Uz to, možete pomisliti da niste kompatibilni i da više ne možete s njim komunicirati jer se jednostavno ne slažete.

“Ako ni jedno ni drugo nema što reći, da, to se čini kao nespojiva veza”, upozorava Bloomfield.

Vodite drugačije živote

Čak i ako se zapitate kakav bi bio život da napustite svog partnera ili hodate s nekim drugim, to ne znači da veza propada. Bloomfield kaže da je zdravo sanjariti o različitim životnim scenarijima, ali problem nastaje kad krenete voditi drugačiji život od onog zajedničkog.

Primjerice, ako odvojeno izlazite van, ne idete više na spojeve, više ste s prijateljima nego s partnerom, ne uključujete ga više u svoj život, već radite onako kako vama odgovara, to su znakovi da je vaša veza vjerojatno u problemima.

Ne trebate provoditi svaku sekundu zajedno, ali određeno vrijeme biste trebali provoditi skupa i zabavljati se. Provođenje vremena zajedno najvažniji je dio veze jer vam pomaže da upoznate partnera i pomaže vam da se više povežete.

Konstantno se borite oko istih stvari

Ako se uvijek nađete u istim bitkama sa svojim partnerom, to može značiti da netko od vas ima dublji problem koji treba riješiti.

“Ako se stalno svađate zbog istog, to je znak da bi vam profesionalna pomoć dobro došla. Obično postoji neki dublji problem zbog kojeg partner ponavlja jedan te isti obrazac više puta”, rekla je Bloomfield.

Borba oko potpuno istih stvari iznova i iznova nije dobra stvar. Učestale svađe oko istih i malih stvari znak su da je vaša veza osuđena na propast. Ako ne uspijete to riješiti, vrijeme je da otiđete.

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img