spot_img
spot_img
N24MagazinAutomagazinOvo je BMW X7 s novim licem

Automagazin

Ovo je BMW X7 s novim licem

PODIJELITE ČLANAK

BMW je dignuo veo sa svojeg obnovljenog SUV-a i otkrio dizajnerski zaokret.

Upravo tako, najveća novost o kojoj će se govoriti još dugo vremena je potpuno novi dizajn prednjice vozila. Svjetla su sada horizontalno podijeljena uz napomenu kako su glavna svjetla skrivena sve dok se ne upale. Ovaj dizajn gledat ćete na svim luksuznim modelima BMW-a. Dodatno, svi koji doplate ili izaberu top izvedbu dobit će osvijetljene rešetke “bubrega”, baš kao na jednako plemenitom X6. Dobra je vijest da bubrezi nisu dodatno narasli.

 

 

Straga su pak novosti skromnije i tiču se novog dizajna LED rasvjete povezane kromiranom lajsnom. Na sve dodajmo i novi dizajn naplataka promjera do 23 inča i dostupnost M Sport paketa za još više ekskluzivnosti po uzoru na M60i kao top izvedbu.

I u kabini su velike promijene. X7 je sad dobio potpuno digitalni kokpit koji i vizualno spaja ploču s instrumentima sa središnjim zaslonom dijagonale 14.9 inča. Zakrivljeni ekran je donekle zakrenut prema vozaču, baš kao što to treba biti kod BMW-a.

Nestala je i poluga mjenjača, sada je tu decentni pult s tipkama i minijaturnom polugom – dovoljno da se upravlja ZF-ovom osam stupanjskom automatikom. I da, iDrive je i dalje tu.

Kupci mogu birati između konfiguracije sa šest ili sedam sjedala, a ponuda kreće od Drive40i s 3.0 šestcilindrašem u formi blagog hibrida koji sada daje 380 KS i 520 Nm. Priča za sebe nje M60 i s 4.4 v8 draguljem i brojnim tehnološkim nadogradnjama, ali poznatim maksimumom od 530 KS i 750 Nm. Na samom vrhu će biti Alpina s preko 630 KS. Europa dobiva i dizelaša. I ovdje je xDrive 40d oznaka, a to znači 3.0 motor, te 340 KS i 700 Nm.

 

 

5162 mm duga, 1.819 mm visoka i okrugla dva metra široka BMW-ova grdosija na ceste dolazi u kolovozu, a početna cijena je 97.700 eura u Njemačkoj.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img