N24MagazinLifestyleOvo je sve što trebate znati o kuhanju suhog graha

Magazin

Ovo je sve što trebate znati o kuhanju suhog graha

PODIJELITE ČLANAK

Ako nikada niste kuhali suhi grah, ne morate se bojati, nije komplicirano. Kada ga jednom naučite pravilno pripremati, uvijek ćete ga imati pri ruci. Možete ga koristiti za ista jela kao i konzervirani. Napravite varivo od graha, grah salatu, zapečeni grah, nadjev za tortilje ili pašta fažol.

Preberite grah

Suhi grah prije pripreme preberite jer se u njemu zna naći sitno kamenje, komadići zemlje ili pokoja suha travka. Osim toga maknite i one koji su smežurani ili drugačije boje od ostatka.

Treba li ga prije kuhanja namočiti?

Ovaj korak nije obavezan, no mi vam savjetujemo da suhi grah prije kuhanja namočite. Time ćete skratiti vrijeme samog kuhanja i lakše ćete ga probaviti. Grah stavite u dublju posudu i prelijte vodom. Neka voda bude iznad graha oko 5 centimetara jer će nabubriti.

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još