Sastojci:
2/3 šalice kokosovog brašna
1/2 šalice maslaca ili kokosovog ulja
8 jaja
1/4 šalice meda ili javorovog sirupa
prstohvat soli
čajna žlica praška za pecivo
1/2 konzerve ananasa ili pola svježeg ananasa
1/2 šalice bobičastog voća za dekoraciju (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. Kalup za tortu od 23 cm obložite papirom za pečenje. Ako koristite svježi ananas izrežite kriške na centimetar debljine. Složite ananas na dno posude za pečenje i u rupe od ananasa stavite voće za dekoraciju (trešnje, kupine itd.). U zdjeli srednje veličine pomiješajte kokosovo brašno, maslac ili kokosovo ulje, jaja, med ili javorov sirup, sol, prašak za pecivo i umijesite. Po potrebi razrijedite sokom od ananasa ili kokosovim mlijekom da dobijete konzistenciju s koja možete lakše rukovati. Tijesto rasporedite preko ananasa i višanja. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25-40 minuta dok se ne ispeče i ne omekša u sredini. Pažljivo preokrenite na lim ili lim za pečenje. Poslužite i uživajte!