Kad je vani hladno, lijepo je pojesti nešto toplo i zasitno.
Sastojci:
- 2 poriluka
- 2 žlice maslaca
- 5 žlica maslinova ulja
- šalica (od 2 dl) kukuruzne krupice
- šalica brašna
- 2 i 1/2 žličice praška za pecivo
- šalica jogurta
- 2 mozzarelle
- 3 jaja
- žličica tucane paprike
- prstohvat soli i papra
Priprema:
Na zagrijanom maslacu pirjajte na srednje jakoj vatri tanko narezani poriluk oko 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Umutite jaja s maslinovim uljem i jogurtom te dodajte naribanu mozzarellu. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sol, papar i tucanu papriku. U mješavinu s brašnom ulijte smjesu s jajima i dobro promiješajte. Ulijte smjesu u okrugli kalup za tortu i pecite 30 do 35 munuta na 190 stupnjeva Celzijevih.