spot_img
spot_img
N24VijestiBiHPlaća konobara iz BiH u Medulinu? Iznenadit ćete se koliko mogu zaraditi...

Prezadovoljan

Plaća konobara iz BiH u Medulinu? Iznenadit ćete se koliko mogu zaraditi tijekom ljeta…

PODIJELITE ČLANAK

Hrvatski ugostitelji i hotelijeri počeli su se oglašavati i na radijskim postajama u Bosni i Hercegovini. Traže kuhare, konobare, pomoćno osoblje, a radnici iz Bosne i Hercegovine i Srbije sve više pristižu na Jadran.

Jedan od konobara koji uskoro iz Banja Luke “seli” u Medulin je i Vlajko Berić, u Medulinu će raditi do polovice listopada, , donosi Slobodna Dalmacija.

“Prvi razlog je zarada…, a drugi je što možemo steći dosta veće iskustvo nego koje se pruža ovdje u gradu na Vrbasu. Dobio sam jako dobru ponudu jer sam 11 godina iskustva aktivno u ovom poslu, više sam nego zadovoljan ponudom. Što se tiče cifri one se sigurno kreću od 1200 pa čak i do 2200 eura”, rekao je Vlajko Berić za srpska.info.

Pritom se u BiH vodi živa rasprava kako njihovim radnicima moraju osigurati bolje uvijete rada ili uskoro neće imati s kime raditi. Zanimanja konobar i kuhar u banjolučkoj Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi stavljena su na listu deficitarnih zanimanja.

A jedan od ugostitelja za Slobodnu Dalmaciju rekao je kako najviše nedostaje pomoćnog osoblja, da se plaće konobara i kuhara penje na više tisuća eura, posebno ako se zbroji “manča”.

“Iskusan konobar u srcu sezone u restoranu može zaraditi i do 15 – 20 tisuća kuna, a isto vrijedi i za kuhara”, rekao je ugostitelj. Perač suđa dobije između 5000 i 6000 kuna, u srcu sezone i više.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img