spot_img
spot_img
N24politikaPlenković u Mostaru: Hrvatska je glavni prijatelj BiH

N24

Plenković u Mostaru: Hrvatska je glavni prijatelj BiH

PODIJELITE ČLANAK
Predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak na svečanosti obilježavanja 34 godine djelovanja Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

Pozvao je hrvatske državljane u Bosni i Hercegovini da na izborima za Europski parlament ponovno daju svoju potporu listi HDZ-a i predstavnici HDZ-a BiH, sadašnjoj eurozastupnici, Željani Zovko.

Zadovoljstvo mi je večeras proslaviti s vama važnu 34. obljetnicu HDZ-a u Mostaru, ali i dati podršku Željani Zovko kao kandidatkinji HDZ-a BiH na listi HDZ-a na izborima za Europski parlament 9. lipnja, na kojima će također sudjelovati svi hrvatski državljani izvan Hrvatske, pa tako i oni koji žive u BiH, rekao je Plenković medijima uoči svečane akademije.

Govoreći o suradnji sestrinskih stranaka, Plenković je dodao da se intenzivna suradnja između HDZ-a BiH i RH temelji na dva cilja. Prvi je snažna podrška BiH kao zemlji koja ide snažnim koracima naprijed prema članstvu u Europsku uniju.

U proteklih nekoliko godina uvijek smo bili vrlo konzistentni i nastojali našim aktivnostima unaprijediti odnose između BiH i Hrvatske, rješavati otvorena pitanja i otvarati vrata BiH za bržu institucionalnu integraciju u članstvo Europske unije.

Glavni elementi svakako su u tom pogledu bila tri ključna trenutka, odnosno trenutak podnošenja zahtjeva za članstvo 2016. godine kada je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović bio predsjedatelj Predsjedništva BiH, rekao je predsjednik hrvatske Vlade.

Drugi ključni trenutak bio je, kaže Plenković, prije dvije godine kada se dodjeljivao status kandidata BiH za članstvo u Europskoj uniji.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img