spot_img
spot_img
N24VijestiPo kvadratu stana u zgradi za socijalno ugrožene i raseljene zakupnina 1...

Vijesti

Po kvadratu stana u zgradi za socijalno ugrožene i raseljene zakupnina 1 KM

PODIJELITE ČLANAK

U prvih šest mjeseci ove godine Grad Orašje izdvojio je 3,5 milijuna konvertibilnih maraka za rashode i izdatke, dok su prihodi i primici bili veći od četiri milijuna konvertibilnih maraka.

Ostvaren suficit

To znači da je do 30. lipnja ostvaren suficit u iznosu od 822.770 konvertibilnih maraka, navedeno je u izvješću o izvršenju proračuna Grada Orašja za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, koje su gradski vijećnici usvojili na sjednici Gradskog vijeća. Rebalansom gradskoga proračuna predviđeno je da ukupni prihodi i primici iznose 10,072.000 konvertibilnih maraka i u odnosu na iste planirane proračunom za 2022. godinu realno su uvećani za 1,275.000 konvertibilnih maraka. U istom iznosu planirani su i rashodi i izdaci.

Razlog povećanja prihoda povećanje je u proračunu na stavci poreznih prihoda i primljenih kapitalnih transfera. Nakon usvajanja rebalansa proračuna, Gradsko vijeće usvojilo je i prateću odluku o izmjenama i dopunama odluke o izvršavanju proračuna za 2022. godinu, priopćeno je iz Gradskog vijeća Orašja. Gradsko vijeće utvrdilo je visinu zakupnine stanova u iznosu od jedne konvertibilne marke po četvornome metru ukupne površine za 25 stambenih jedinica u stambenoj zgradi namijenjenoj socijalno ugroženim i raseljenim osobama izgrađenoj preko puta groblja u Orašju u sklopu realizacije državnog projekta “Regionalni stambeni program RSP – Potprojekt BiH 6”, prenosi Fena.

Konzulat RH

Poslovni prostori koji se nalaze u poslovnoj zgradi u Orašju, Treća ulica broj 15, na prvom i drugom katu te dvorište dani su u zakup Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH za potrebe rada Konzulata RH u BiH sa sjedištem u Orašju po mjesečnoj cijeni od 1173,50 konvertibilnih maraka s uračunatim PDV-om. Budući da dosadašnjem Upravnom vijeću JU Centra za socijalni rad Orašje istječe mandat, vijećnici su pokrenuli proceduru za izbor i imenovanje novog Upravnog vijeća radi kontinuiranog rada ustanove. Usvojena je i odluka o razrješenju v. d. direktora Centra za poduzetništvo Orašje koji je podnio ostavku na osobni zahtjev radi odlaska na novi posao.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img