spot_img
spot_img
N24MagazinAutomagazinPogledajte najskuplji auto na svijetu

Automagazin

Pogledajte najskuplji auto na svijetu

PODIJELITE ČLANAK

Pokažu li se glasine istinitima, to će značiti da je ovaj Mercedes prodan po tri puta većoj cijeni od dosadašnjeg rekordera.

U pitanju je Silver Arrow 300 SLR Uhlenhaut Coupe, a cijena koju je postigao je navodno nevjerojatna 142 milijuna USD, odnosno nešto više od milijardu kuna. Jedan jedini auto postigao je cijenu koja može parirati proračunu grada solidne veličine, gotovo na razini proračuna grada Rijeke.

Vijest je objavio Hagerty pozivajući se na nekoliko izvora, a iz Mercedesa još nije stigla nikakva potvrda. Automobil je navodno prodan na privatnoj aukciji za najviše desetak odabranih kolekcionara koji je održan 6. svibnja u Mercedesovom muzeju u Stuttgartu.

I doista, na stranici muzeja je obavijest da je zatvoren za javnost sve do 15. svibnja. Pokaže li se vijest istinitom, vrlo je vjerojatno da će novi vlasnik ostati anoniman.

Podsjetimo, dosad najskuplji automobil bio je Ferrari 250 GTO iz 1962. godine koji je 2018. godine postigao cijenu od 48.405.000 USD. Nakon toga proširile su se glasine kako je još jedan primjerak ovog modela prodan za čak 70 milijuna USD.

U top 10 najskupljih automobila u povijesti sve su redom Ferrariji uz izuzetak dva automobila, Mercedesa W196 iz 1954. godine te Aston Martina DBR1 Roadster koji su oba postigli cijenu veću od 20 milijuna USD.

Kad je pak u pitanju Silver Arrow, radi se o trkaćem automobilu koji je u povijesti proizveden u svega dva primjerka. Konkretni primjerak je zadnji put viđen u javnosti prije desetak godina na Festivalu brzine u Goodwoodu, kad su ga prikazali Sir Jackie Stewart i Mika Hakkinen.

n24.ba
PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img