spot_img
spot_img
N24VijestiPOSTUPAK: Bojanje jaja pomoću riže

Magazin

POSTUPAK: Bojanje jaja pomoću riže

PODIJELITE ČLANAK

Prvi dio postupka je izbjeljivanje jaja kako bi se boje bolje vidjele. Za ovaj dio trebat će vam alkoholni ocat, koji je prirodni izbjeljivač, i voda. A evo i postupka.

1. Ovisno o tome koliko jaja želite izbijeliti, stavite potrebnu količinu vode. Ono što je najvažnije jest da potom vodi dodate ocat u jednakom omjeru. Stavite li u lonac za kuhanje pola litre vode, pripazite da dodate i pola litre octa.

2. Jaje kuhajte u toj otopini desetak minuta. Kako vrijeme bude prolazilo, primijetit ćete da ljuska postaje sve svjetlija, a da na površinu otopine izlazi pjena smećkaste boje. Nju možete odstranjivati žlicom kako se ne bi prelila preko ruba.

3. Nakon kuhanja jaja isperite pod mlazom hladne vode uz pomoć nježne krpice.Budite pažljivi jer je nakon izbjeljivanja ljuska tanja. Pustite ih nekoliko minuta da se ohlade na sobnoj temperaturi.

Nakon izbjeljivanja slijedi bojenje jaja, za koje su vam potrebni:

  • riža dugog zrna
  • prehrambene boje
  • jaja

Postupak:

1. U vrećicu uspite rižu i na nju nakapajte boju. Stavite onoliko kapi boje koliko želite da boja bude rasprostranjena po jajima. Mi smo pokapali pet do šest kapi po riži i dodavali još po potrebi.

2. Stavite jaje u vrećicu i lagano je protresite kako bi se boja uhvatila sa svih strana.

n24.ba

 

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img