N24ReceptiPovrtna juha s puretinom

N24-RECEPTI

Povrtna juha s puretinom

PODIJELITE ČLANAK

Ako imaš višak pečene puretine ili piletine iskoristi ga za pripremu ove fine juhe pune povrća. Recept je dovoljan za četiri porcije juhe.

Sastojci:

  • 1 srednji poriluk
  • 2 stabljike celera
  • 2 mrkve
  • 140 g smrznutog graška (1 čaša)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 litra temeljca (4 čaše)
  • 2 grančice timijana
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 300 g pečene puretine
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Zagrij ulje u dubokom loncu i dodaj nasjeckani celer i poriluk. Miješaj povremeno i peci pet do osam minuta, odnosno dok ne omekšaju. Dodaj sitno nasjeckani češnjak i peci još minutu.  Podlij povrće temeljcem, dodaj grančice timijana, sol i papar te ostavi da proključa.  Puretinu nareži na male kockice ili ju rastrgaj pomoću dvije vilice.  Smanji temperaturu na srednje jaku, kuhaj pet minuta uz povremeno miješanje te zatim dodaj puretinu i mrkve nasjeckane na kolute. Kuhaj dok mrkve ne omekšaju, oko 15 minuta i zatim dodaj grašak i kuhaj još koju minutu.  Kada je juha gotova, izvadi grančice timijana i posluži u tanjur. Po želji dodaj malo limunove korice.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img