spot_img
spot_img
N24MagazinLifestylePredstavljen iPhone 14, dolazi u pet boja: Ovo je njegova cijena

Vijesti

Predstavljen iPhone 14, dolazi u pet boja: Ovo je njegova cijena

PODIJELITE ČLANAK

Na ovogodišnjem, Apple event-u, koji je nosi ime “Far out”, predstavljeno je nekoliko novih inovacija iz ove kompanije. IOS gikovi imali su prilike da se upoznaju sa novim Apple satovima osme generacije, slušalicama, ali i dugoočekivanim najnovijim modelom telefona – iPhone 14 i iPhone 14 Plus, kao i sa iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima.

Izvršni direktor kompanije Tim Kuk na početku događaja predstavio je Apple Watch osme generacije nazivajući ga “spasonosnim”.

Šta nudi Apple Watch osme generacije?

Novi Apple Watch serije osam otporan je na plivanje i pukotine. Senzori zdravlja u satu i dalje uključuju mogućnost čitanja nivoa kisika u krvi i EKG-a.

Takođe, postoji novi senzor temperature kao deo naprednih funkcija za praćenje ciklusa za zdravlje žena.

Iz kompanije su predstavili najnoviji iPhone 14 koji dolazi u pet boja. Model će se prodavati u standardnoj i plus verziji. Za iPhone 14 karakterističan je OLED ekran, sa 6,1 inča dok će Plus model imati ekran od 6,7 inča.

I ovaj model telefona zadržat će A15 Bionic čip kao i njegov prethodnik. Dok je novitet da će američki modeli SIM karticu zameniti digitalnom.

Dolazi sa keramičkim, zaštitnim staklom i aluminijumskim kućištem. Za telefon je karakteristična glavna kamera od 12 megapixela, kao i za model prethodne generacije, sa većim senzorom i bržim otvorom blende, zajedno sa poboljšanjima za fotografiranje u uslovima slabog osvetljenja.

Prednja strana iPhone-a dobija novu TrueDepth kameru od 12 megapixela. Tehnologija Deep Fusion telefona će pomoći u poboljšanju fotografije u prostorima sa slabom osvetljenošću, pružajući više detalja i boja na slikama.

Iz kompanije nisu zaboravili na video zapise, pa su tako omogućili novi režim stabilizacije, odnosno akcioni režim koji će učiniti da video snimci izgledaju stabilnije kada se snimaju događaji u pokretu.

Prodavat će se u ponoćno plavoj, zlatnoj, svijetlo plavoj, ljubičastoj i crvenoj boji.

Specifično je da će kao i sat, imati opciju detekcije sudara, ali i mogućnosti satelitske komunikacije. Ova opcija aktivira se kada se telefon uperi ka satelitu i omogućava slanje kratkih i hitnih poruka za 15 sekundi.

Cijena iPhone 14 iznosiće 799 dolara, dok će se iPhone 14 Plus prodavati za 899 dolara. Od 9. rujna bit će moguć preorder, dok se prodaja iPhone 14 očekuje od 16. rujna, odnosno iPhone-a 14 Plus od 7. listopada.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img