N24SportPreminuo je Kristijan Schneider, teniski trener koji je odgojio Ćorića, Konjuh i...

Sport

Preminuo je Kristijan Schneider, teniski trener koji je odgojio Ćorića, Konjuh i Marčinko

PODIJELITE ČLANAK

“Tužna vijest za tenisku obitelj: nakon teške bolesti umro je Kristijan Schneider. Jedan od naših najpoznatijih trenera, svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti”, objavio je sinoć Hrvatski teniski savez na svom službenom Facebook profilu pa dodao:

“Bio je trener mnogim teniskim zvijezdama, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je sudjelovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović… Nažalost, Kikijev život se ugasio prerano, u 41. godini. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi. Obitelji ovim putem izražavamo najdublju sućut.”

Nije se uspio izliječiti

Upravo je s Marčinko nedavno bio u Australiji gdje je mlada Zagrepčanka osvojila juniorski Australian Open. Osim sa spomenutim tenisačima, radio je i s Bernardom Perom i Olgom Danilović. Prije dvije godine, dok je bio na vrhuncu svog rada s Bornom Ćorićem, dijagnosticiran mu je rak debelog crijeva.

Nakon teške operacije liječnici su uspjeli otkloniti cijelo zahvaćeno područje i kemoterapija nije bila potrebna. Šest mjeseci kasnije, Schneider je ponovno radi, ali onda su se tijekom Australian Opena pojavili problemi. Osjetio je jake bolove u trbuhu i hospitaliziran je u Melbourneu.

Po povratku u Hrvatsku slijedile su dvije operacije nakon kojih je otkriven rak i u trbuhu. Nije bio operabilan pa se krenulo na liječenje kemoterapijom, ali ono nažalost nije uspjelo pa je Schneider preminuo sa samo 41. godinom.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još