N24SportPreminuo mladi sportaš: Bio čudo od djeteta...

Kalani David

Preminuo mladi sportaš: Bio čudo od djeteta…

PODIJELITE ČLANAK

Tužne vijesti dolaze iz morske avanture s kraja ljeta u Kostariki. Uslijed napadaja čiji se detalji još otkrivaju, u tragediji u valovima smrtno je stradao 24-godišnji Kalani David, dečko s Havaja koji se u sportskoj karijeri proslavio kao surfer, između ostalog, i s naslovom prvaka svijeta u juniorskoj konkurenciji.

David je svoju sportsku strast živio i nakon što je otkriveno da se nosi s ozbiljnim zdravstvenim problemima, živeći sa sindromom koji može izazvati ubrzani rad srca i iznenadne napadaje. Rizik u koji je ulazio bio je velik, a na poruku koju mu šalje tijelo se u jednoj prilici osvrnuo javno, otkrivajući da se dogodio napadaj koji je jedva preživio.

‘Jedanput sam bio na ‘skateboardu’ i osjetio sam napad. Pao sam na lice i probudio sam se u ambulantnom vozilu jer mi je srce stalo. Imao sam tri napadaja nakon toga kada sam došao u bolnicu, zahvalan sam što sam živ’, približio je mladi sportaš što mu se dogodilo, prenosi Dnevno.hr.

Bio i na operaciji

Boreći se sa svojim zdravstvenim problemom koji utječe na srce, mladi sportaš pokušao je doći do rješenja operativnim zahvatom na kojem je bio 2019. godine. Ipak, napadaji su išli dalje, a David je gurao dalje i s njima kao dijelom svojeg života. Posljednji napadaj nije preživio.

Ostavio je trag

Talent 24-godišnjeg sportaša opčinio je mnoge koji su pratili njegovu karijeru, a nakon što se doznalo za tragediju u valovima, Davidov značajni trag približio je časopis Freesurf.

‘Teška srca javljamo da je svijet surfinga izgubio vrlo talentiranog i vrlo mladog surfera. Kalani David je zaista bio čudo od djeteta. Bio je bivši svjetski juniorski prvak s doslovno stotinama, ako ne i tisućama trofeja. Bio je nevjerojatan i na dasci za surfanje i na ‘skateu’. Njegov osmijeh bio je zarazan, nikad se nije čulo za bilo kakvu lošu riječ koja bi došla s njegovih usana’, stoji u tužnom oproštaju, uz dodatak da se karijera nadarenog sportaša pratila skoro 15 godina, možda i još od vrtićke dobi.

‘Kalani, počivaj u miru, nedostajat ćeš nam’, objavio je časopis u žalosti zbog vijesti koja je stigla.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još