spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaPretučeni dječak (15) ispričao detalje napada: 'Oni tuku iz zabave, a ovoga...

Crna kronika

Pretučeni dječak (15) ispričao detalje napada: ‘Oni tuku iz zabave, a ovoga puta sam to bio ja’

PODIJELITE ČLANAK

Ove subote u javnosti je odjeknuo incident u kojem je grupa maloljetnika napala vršnjaka (15) i to nakon objavljenog statusa na Facebooku. Dva dana nakon incidenta, napadnuti maloljetnik odlučio je progovoriti o onome što se dogodilo.

Podsjetimo, do napada je došlo oko 21,15 sati ispred Osnovne škole Ivan Benković. Mladić je sjedio s dvije prijateljice kada mu je navodno prišla grupa maskiranih dječaka.

– Njima nije bilo bitno ništa, nisu imali nikakav motiv osim da nekoga pretuku iz zabave, a ovoga puta to sam bio ja. Sjećam se da je jedna prijateljica odmah otišla i nakon toga sam osjetio snažan udarac od kojeg sam se onesvijestio. Iako sam bio u nesvijesti osjetio sam bol od naknadnih udaraca – ispričao je mladić za 24sata.

Kazao je kako u tom trenutku nije bilo nikoga tko mu je mogao priskočiti u pomoć.

– Jedino svjetlo koje je dopiralo do klupice bilo je ono od ulaza škole. Zato bih svim svojim vršnjacima savjetovao da ne ostaju dugo vani po mraku i da izbjegavaju osamljena i mračna mjesta jer nikada ne znate što će kome pasti na pamet – kazao je 15-godišnjak te kazao kako je saznao da je ista grupa dječaka napala njegovog prijatelja.

– Javio mi se stari prijatelj porukom te napisao kako su njega i još jednog prijatelja ista grupa dječaka pretukli iz čista mira prije nekoliko mjeseci – dodao je.

Njegov otac odmah je alarmirao sve nadležne službe, a liječnici s Rebra potvrdili su im da je dječaku pukla vilica na dva mjesta. Unatoč tome, vjeruju da će to uspjeti riješiti bez kirurškog zahvata, prenosi riječi liječnika otac dječaka.

– Mi već dva dana ne možemo doći k sebi. Javilo nam se puno ljudi, ali ne i roditelji nasilnika. Oni možda ni ne znaju da su to njihova djeca napravila iako mi je teško to vjerovati – kazao je otac.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Dugo Selo Nada Petković pak je kazala kako je pozvala načelnicu policijske uprave koja je potvrdila da je u tijeku kriminalističko istraživanje te je poručila kako sve rade da ovakvi slučajevi što prije budu riješeni.

– Koliko smo ažurni najbolje govori slučaj koji smo zaprimili 3.listopada, a Centar je već narednog dana uputio pozive i na daljina postupanja roditelje i djecu, izvršio izvide u obiteljske prilike i slično. O konkretnim slučajevima ne mogu govoriti, ali želim naglasiti da svako takvo ponašanje i događaj treba prijaviti. Roditelji trebaju prvo obavijestiti razrednika i školu i tako se pokreće procedura. Bez prijave Centra ne može ništa – poručuje ravnateljica.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img