N24VijestiPrimaju plaću, a ne dolaze na posao: U jednom poduzeću pokrenuta dva...

Vijesti

Primaju plaću, a ne dolaze na posao: U jednom poduzeću pokrenuta dva postupka

PODIJELITE ČLANAK

U banjalučkoj “Elektrokrajini” nema osoba koja su u radnom odnosu, a ne pojavljuju se na radnom mjestu, dok su u toku po jedan disciplinski i sudski postupak po osnovu neopravdavanja izostanka s posla duže od tri dana, rekao je Srni direktor ovog poduzeća Dragan Čavić.

Čavić je naveo da se ozbiljno postupilo u vezi sa nalogom Vlade Republike Srpske za kontrolu eventualnih slučajeva zaposlenih koji ne dolaze na radna mjesta, a primaju plaću.

“‘Elektrokrajina’, u skladu sa odredbama Zakona o radu, Kolektivnog ugovora za zaposlene u ‘Elektroprivredi Srpske’ i Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti radnika, u svim slučajevima u kojima utvrdi da radnici ovog poduzeća ne dolaze na posao duže od tri dana i ne opravdaju izostanak sa posla, pokreće disciplinski postupak i donosi odluke kojima takva ponašanja sankcionira”, pojasnio je Čavić.

Prema njegovim riječima, u poduzeću je u toku jedan disciplinski postupak, a pred Osnovnim sudom u Banjaluci i jedan sudski postupak.

Čavić je naglasio da će “Elektrokrajina” i u narednom periodu kontrolirati prisustvo radnika na poslu i u svim slučajevima propisanim zakonom i internim aktima najstrože kažnjavati one koji ih ne poštuju.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još