Ako želite da ove palačinke (mi to zovemo popečci) uspiju, tajna je u dovoljno vrućem ulju. To ćete postići tako da ne pretrpavate tavu s popečcima jer se tako snižava temperatura ulja, a popečci će biti jako masni, a trebaju biti hrskavi.
Sastojci:
- 4 šalice pire krumpira
- jaje
- 60 g brašna
- pola žlice češnjaka u prahu
- pola žlice papra ili manje ovisno o ukusu
- žlica soli (ako je pire krumpir već posoljen onda je dovoljna čajna žlica)
- ulje za prženje
- mladi luk sitno isjeckan za posipanje (može i peršin)
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte pire krumpir, brašno, jaje, češnjak, sol i papar. Oblikujte popečke. Pecite svaki popečak na vrućem ulju svaki oko četiri minute ili dok ne postane hrskav. Pospite mladim lukom ili peršinom i poslužite.