N24ReceptiRecept: Palačinke od krumpira, idealan hrskavi prilog uz toplo varivo

N24-RECEPTI

Recept: Palačinke od krumpira, idealan hrskavi prilog uz toplo varivo

PODIJELITE ČLANAK

Ako želite da ove palačinke (mi to zovemo popečci) uspiju, tajna je u dovoljno vrućem ulju. To ćete postići tako da ne pretrpavate tavu s popečcima jer se tako snižava temperatura ulja, a popečci će biti jako masni, a trebaju biti hrskavi.

Sastojci:

  • 4 šalice pire krumpira
  • jaje
  • 60 g brašna
  • pola žlice češnjaka u prahu
  • pola žlice papra ili manje ovisno o ukusu
  • žlica soli (ako je pire krumpir već posoljen onda je dovoljna čajna žlica)
  • ulje za prženje
  • mladi luk sitno isjeckan za posipanje (može i peršin)

Priprema: 

U velikoj zdjeli pomiješajte pire krumpir, brašno, jaje, češnjak, sol i papar. Oblikujte popečke. Pecite svaki popečak na vrućem ulju svaki oko četiri minute ili dok ne postane hrskav. Pospite mladim lukom ili peršinom i poslužite.

PODIJELITE ČLANAK
spot_img

NAJNOVIJE

Pročitajte još
spot_img
spot_img