N24ReceptiRecept: Pileća prsa u umaku od gljiva i senfa

N24-RECEPTI

Recept: Pileća prsa u umaku od gljiva i senfa

PODIJELITE ČLANAK

Ako ne znate što danas kuhati, evo jednog odličnog i zdravog keto recepta.

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa s kožicom
  • 200 g šampinjona
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 3 žlice senfa
  • 1 žlica svježeg estragona (ili suhog)
  • 500 ml bijelog vina
  • 1 žlica brandyja Vrhnje za kuhanje (stavi koliko želiš)

Priprema:

Pileća prsa nasoliti i popapriti pa ih ispeći na zagrijanoj tavi, prvo stranu s kožicom – neka se lijepo zapeče, da dobije boju i bude hrskava. Izvaditi ih na tanjur nakon što se ispeku. U tavi gdje se peklo meso, popržiti luk dok ne omekša pa dodati gljive i češnjak i peći dok gljive ne dobiju lijepu boju. Dodati senf i estragon (ako ne volite estragon, možete primjerice staviti kadulju ili timijan, ovisno koji miris vam više odgovara), te zaliti sve vinom i brandyjem i ostaviti na najmanjoj vatri još nekoliko minuta – dok ne počne krčkati. U umak staviti pečeno meso i sve zajedno kuhati na najmanjoj vatri još 20 – 25 minuta, povremeno miješajući. Pred sam kraj kuhanja, dodati vrhnje za kuhanje, stavite količinu po želji. Poslužite toplo.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još