Navikli smo na baguette mazati paštetu ili krem sir, no kad ga probate u ovom izdanju oduševit će vas. Baguette punimo mješavinom sira, jaja i šunke te ga dodatno zapečemo u pećnici.
Sastojci
Broj porcija: 4
1 baguette
2 jaja
1 žlica vrhnja
50 g slanine, nasjeckane na kockice
100 g gaude, naribane
50 g mozzarelle, naribane
1 žličica peršina, nasjeckanog
Sol i papar, po okusu
Priprema
1. Zagrijte pećnicu
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Odrežite vrh baguetta i izdubite unutrašnjost.
2. Pripremite nadjev
U većoj posudi umutite jaja i vrhnje. Dodajte naribanu gaudu, slaninu, peršin i začine te promiješajte. Napunite baguette i prebacite ga na lim.
3. Ispecite
Stavite lim u pećnicu i pecite 15 minuta. Izvadite, nadjenite naribanom mozzarellom te vratite u pećnicu na 5 minuta. Poslužite odmah.
n24.ba