N24MagazinLifestyleRECEPT: Punjeni baguette

Lifestyle

RECEPT: Punjeni baguette

PODIJELITE ČLANAK

Navikli smo na baguette mazati paštetu ili krem sir, no kad ga probate u ovom izdanju oduševit će vas. Baguette punimo mješavinom sira, jaja i šunke te ga dodatno zapečemo u pećnici.

Sastojci

Broj porcija: 4
baguette
jaja
1 žlica vrhnja
50 g slanine, nasjeckane na kockice
100 g gaude, naribane
50 g mozzarelle, naribane
1 žličica peršina, nasjeckanog
Sol i papar, po okusu

Priprema

1. Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Odrežite vrh baguetta i izdubite unutrašnjost.

2. Pripremite nadjev

U većoj posudi umutite jaja i vrhnje. Dodajte naribanu gaudu, slaninu, peršin i začine te promiješajte. Napunite baguette i prebacite ga na lim.

3. Ispecite

Stavite lim u pećnicu i pecite 15 minuta. Izvadite, nadjenite naribanom mozzarellom te vratite u pećnicu na 5 minuta. Poslužite odmah.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK
spot_img

NAJNOVIJE

Pročitajte još
spot_img
spot_img