Sočna torta s jagodama
SASTOJCI:
Za biskvit:
– 4 jaja
– 160g brašna
– 130g šećera
– 1 žlica praška za pecivo
– 30 g šećera s limunom ili korica limuna
– još 3 bjelanjka s 30 g šećera s limunom ili korica limuna
Priprema:
U jednoj posudi izmiksajte sastojke za biskvit (jaja, šećer, brašno, pecivo, korica limuna i dodajte par zrna soli) Smjesu podijelite na dva djela. U prethodno namašten kalup za torte (26 cm) izlijte prvu polovicu smjese pecite na 180°C kojih 15 minuta.
U posebnoj posudi izmikajte tri bjelanjka sa šećerom, a za intenzivniji okus dodajte i malo naribane limunove korice. Lagano izlijte preko drugog djela smjese za biskvit pazeći da vam se ne pomiješaju smjese. Drugi biskvit pecite malo duže, kojih 20-25 minuta.
Za kremu:
– 3 žumanjka
– 500 ml mlijeka
– 60 g gustina
– 170 g šećera
– 1 mahuna vanilije
– 300 ml slatkog vrhnja
– 700 g jagoda
Priprema:
Zakuhajte mlijeko s vanilijom lagano mješajući ulijte smjesu od jaja, šećera i gustina. Kada se krema zgusne pustite da se ohladi do sobne temperature. U prethodno pripremljen šlag lagano umiješajte kremu
Donji dio biskvita premažite s polovicom kreme, rasporedite narezane jagode te prekrijte ostatkom kreme. Gore stavite drugi biskvit (s bjelanjkom) I posipajte šećerom u prahu.
n24.ba