N24ReceptiRecept za najbržu verziju bučnice s gotovim korama

N24 RECEPTI

Recept za najbržu verziju bučnice s gotovim korama

PODIJELITE ČLANAK

Debeljuškasta buča napokon je dočekala svoju sezonu. Popularni vjesnik jeseni volimo u raznim kombinacijama, bilo da se radi o slatkim ili slanim delicijama. Možemo uživati u toploj juhi, raznim desertima i nabujcima, ali kad je upakiramo u gotove kore i pripremimo bučnicu – tom receptu nema ravna.

U nastavku pročitajte najjednostavniji recept za male bučnice koje nastaju u svega pola sata, a s tanjura nestaju u trenu.

Male bučnice – sastojci:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g svježe buče
  • 350 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • sol

Preljev:

  • 100 g otopljenog maslaca
  • 100 ml mineralne vode
  • 100 ml mlijeka

Male bučnice – priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Buču očistite i naribajte. Posolite je i ostavite sa strane oko 10 minuta kako bi pustila tekućinu. Stavite je u čistu krpu i čvrsto stisnite rukama kako biste ocijedili višak vode.
  3. Buči dodajte sir i jaja, posolite i sve dobro promiješajte.
  4. Za premaz pomiješajte sve sastojke i dodajte malo soli.
  5. Raširite jednu koru i premažite je premazom pa na nju stavite drugu koru. Zatim uz rub stavite nadjev i zarolajte u valjak, a njega potom zarolajte u zvrk.
  6. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite svu smjesu.
  7. Male bučnice posložite na lim za pečenje koji ste prethodno premazali uljem. Prelijte preko njih mješavinu maslaca, mineralne vode i mlijeka, pospite po želji sjemenkama kima i pecite oko pola sata, odnosno dok ne poprime zlatnu boju.
PODIJELITE ČLANAK
spot_img

NAJNOVIJE

Pročitajte još
spot_img
spot_img