spot_img
spot_img
N24ReceptiRecept za popečke od tikvica koji su iznutra tako mekani, a izvana...

NEODOLJIVO!

Recept za popečke od tikvica koji su iznutra tako mekani, a izvana super hrskavi

PODIJELITE ČLANAK

Popečci od tikvica su nam posebno dragi jer ih možemo jesti i tople i hladne, a nerijetko ih pojedu i oni koji inače tikvice gledaju poprijeko. U njih možemo staviti gotovo sve što poželimo, a mi smo u ove stavili finu kremastu ricottu i malo češnjaka. Ispecite ih prvom prilikom!

 

Popečci od tikvica i sira – sastojci: 

  • 200 g ricotte
  • 300 g tikvica
  • 1 jaje
  • 1 režanj češnjaka
  • 50 g parmezana
  • 50 g krušnih mrvica
  • prstohvat soli
  • malo papra
  • krušne mrvice za valjanje

Popečci od tikvica i sira – priprema:

  1. Operite tikvice, posušite ih pa ih naribajte na grubi dio ribeža (nemojte ih guliti).
  2. Stavite tikvice u dublju zdjelu, posolite ih i popaprite, dodajte im protisnuti češnjak, ricottu, parmezan, krušne mrvice i jaje pa sve dobro izmiješajte.
  3. Oblikujte popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju. Pržite ih s jedne strane oko tri minute minute, a potom isto toliko s druge strane.
  4. Pržene popečke odložite na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ubrusom i poslužite tople.

Ako više volite obične popečke, bez puno dodataka, imamo i za njih recept. Ovi fini popečci od tikvica stvarno su gotovi za čas, bilo da ih pečete u pećnici ili pržite u ulju. Ne morate baš uvijek termički obraditi tikvice, odlične su i sirove, posebno ako ih koristite za finu tjesteninu s kojom kilogrami idu dolje.

U nastavku možete pronaći još jednostavnih recepata s tikvicama.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img