N24MagazinLifestyleRecept za ukusnu tortu od jagoda

Lifestyle

Recept za ukusnu tortu od jagoda

PODIJELITE ČLANAK

U nastavku teksta donosimo recept za tortu od jagoda, popularnu tortu koja je osvojila društvene mreže jer izgleda kao umjetničko djelo, a priprema je zaista jednostavna.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 1 Limun šećer
  • 50 g brašna
  • 25 g gustina
  • 2 žlice ulja

Za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 4 žumanjka
  • 400 ml umućenog vrhnja za šlag ( izrađenog šlaga)
  • 1 paket želatine + hladna voda

Za preljev:

  • 150 g jagoda
  • 2 žlice šećera
  • Sok pola limuna
  • 1 žlica gustina
  • 2 žlice vode

Dodatno:

  • 150 g jagoda

Torta od jagoda– priprema:

  1. Pripremite kremu. Sve sastojke za kremu stavite u dublju zdjelu na laganu vatru i dobro promiješajte kako biste dobili homogenu smjesu. Neprestano miješajte sve dok ne dobijete gustu kremu. Kad je krema postigla sasvim gusta – nalik pudingu, maknite ju s vatre i prekrijte folijom pa ohladite.
  2. Pripremite biskvit. Pjenastu umutite jaja, ulje i šećer. Nakon 10 minuta miksanja dodajte mješavinu prosijanog brašna i gustina pa kratko promiješajte dok se teksture ne sjedine.
  3. Biskvit stavite u kalup obložen papirom za pečenje pa pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Čačkalicom provjerite je li gotov pa ostavite da se u potpunosti ohladi.
  4. Dovršite kremu. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni šlag i želatinu pripremljenu po uputama na pakiranju.
  5. Biskvit stavite u kalup i po biskvitu rasporedite narezane jagode. Jagode stavite uspravno i na rub kalupa kojega ste prije premazali s malo maslaca. Na jagode i biskvit dodajte kremu i stavite u hladnjak dok pripremate preljev.
  6. Pripremite preljev. Sitno sjeckane jagode, šećer i limunov sok kuhajte na laganoj vatri sve do vrenja. Na kraju dodajte gustin razrađen u malo vode. Prelijte preko torte, ukrasite po svom guštu i hladite najmanje pet sati prije posluživanja.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pročitajte još