Sastojci:
- 2 šalice naribanih tikvica
- 1 jaje
- 1/2 šalice naribanog sira (gouda ili cheddar)
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- Suhi bosiljak, timijan ili drugi začini po želji
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- Papar
- Sol
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C i obložite posudu za pečenje papirom za pečenje. Stavite naribanu tikvicu na kuhinjsku krpu i iscijedite svu suvišnu tekućinu. Nakon cijeđenja trebala bi ostati barem jedna šalica tikvica. Prebacite ocijeđenu tikvicu u posudu te dodajte jaje, sir, krušne mrvice, začine i luk u prahu. Posolite i popaprite po ukusu te zatim sve dobro promiješajte dok smjesa ne postane kompaktna. Žlicom izvadite smjesu i oblikujte male ovalne oblike, slično kao kroketi od krumpira. Trebali biste dobiti oko 16 komada. Stavite krokete na papir za pečenje i pecite ih 25 do 30 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi. Na pola vremena pečenja ih okrenite. Poslužite ih tople uz omiljeni umak ili kao prilog meso ili ribi.