Sastojci za koru:
- 1 1/2 šalice izmrvljenog suhog keksa po vlastitom izboru (slomi kekse na manje komadiće, stavi ih u vrećicu i smrvi razvijačem ili bocom)
- 6 žlica rastopljenog maslaca
- 1/3 šalice nekog zdravijeg šećera (ksilitol ili eritrol)
Sastojci za kremu:
- 3 čaše čvrstog jogurta
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 3 listića želatine
- 200 g šećera u prahu
- 300 g borovnica
Priprema:
Prvo pripremite pripremi biskvit. Pomiješajte keks, maslac i šećer i utisnite u kalup za tortu i u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva C pecite desetak minuta. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Najprije izradiyte slatko vrhnje u šlag. Listove želatine nakvasite u vodi dok ne omekšaju i zatim ocijedite (ako ne želite koristiti želatinu upotrijebite agar agar) Jednu čašu jogurta u loncu zagrijte do vrenja i zatim dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. U posebnoj posudi pomiješajte preostali jogurt i šećer te dodajte otopljenu želatinu s jogurtom. U smjesu umiješajte i šlag od slatkog vrhnja. Kada je krema spremna, dodajte svježe borovnice i pažljivo promiješajte kako biste ih spojili s kremom. Kremu izlijyte na biskvit u kalupu i kolač stavite u hladnjak da se stisne. Servirajte ga hladnog, s nekoliko svježih borovnica kao ukras.

