Ljuta papričica u ovim palačinkama je neočekivani okus koji daje idealnu protutežu slatkoći kukuruzne krupice i kukuruza.
Sastojci:
- 1 i ¼ šalice brašna
- 3/4 šalice kukuruznog brašna
- ¾ žličice mljevenog kumina
- ½ žličice soli
- 2 šalice mlijeka
- 3 velika jaja
- 2 žlice maslaca, otopljenog
Za punjenje:
- 3 i 1/3 šalice posnog sira
- 170 g šunke
- 1 veliko jaje
- ½ žličice soli
- ½ žličice mljevenog papra
- Čili papričica
Za preljev:
- 3 žlice maslaca
- Mladi luk, 6 komada, sitno narezan i odvojen bijeli dio od zelenog
- 2 šalice kukuruza
- ½ žličice soli
- ¼ žličice papra
Priprema:
Brašno, kukuruzno brašno, kumin, sol, mlijeko, jaja i 2 žlice maslaca izmiksajte u blenderu. Ostavite tijesto da odstoji 30 minuta. Ispecite palačinke. Iz ove količine nastaje 11 palačinki. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Premažite maslacem posudu za pečenje. Pomiješajte sir, šunku, jaje, sol, papar i čili papričicu. Nadjenite palačinke nadjevom, zamotajte ih i posložite u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta. Prije serviranja pripremite preljev. Otopite maslac i propirjajte bijeli dio mladog luka. Dodajte kukuruz, sol, papar i miješajte 2-3 minute. Dodajte zeleni dio mladog luka i pirjajte 1 minutu. Prelijte preljev preko gotovih palačinki.